Aalto-yliopiston vararehtoriksi Ilkka Niemelä

03.02.2012

Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt dekaani, professori Ilkka Niemelän Aalto-yliopiston akateemisten asioiden vararehtoriksi ja rehtorin varamieheksi 1.3.2012 alkaen. Nykyinen vararehtori Heikki Mannila siirtyy 1.3. Suomen Akatemian pääjohtajaksi.

Ilkka Niemelä (s. 1961) on suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1993, ja hänet nimitettiin Teknillisen korkeakoulun tietojenkäsittelytekniikan professoriksi vuonna 2000. Hän toimi tietojenkäsittelyteorian vastuualueen esimiehenä vuosina 2000–2007 ja tietotekniikan tutkinto-ohjelman vastuuprofessorina vuosina 2008–2010. Ilkka Niemelä nimitettiin Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi 1.1.2011 alkaen.

Ilkka Niemelän johtama tutkimusryhmä on kehittänyt uusia automaattisen päättelyn ja rajoiteohjelmoinnin menetelmiä laskennallisesti vaativien ongelmien ratkaisemiseksi ja tutkinut tällaisten menetelmien sovellutuksia. Niemelän tutkimusryhmä on myös osa Suomen Akatemian rahoittamaa laskennallisen päättelyn huippuyksikköä vuosina 2012–2017.

– Ilkka Niemelä on eturivin tutkijoitamme ja tehnyt erinomaista työtä Perustieteiden korkeakoulun dekaanina. Toivotan hänet tervetulleeksi uuteen tehtäväänsä jatkamaan Aalto-yliopiston tutkimuksen vahvistamista ja mm. professorien urajärjestelmän kehittämistä, toteaa rehtori Tuula Teeri.

Perustieteiden korkeakoulun dekaanin tehtävää hoitaa 1.3. alkaen korkeakoulun nykyinen varadekaani, professori Kimmo Kaski. Prosessi uuden dekaanin nimittämiseksi käynnistetään vielä helmikuun aikana.

Sivusta vastaa: viestinta-sci [at] aalto [dot] fi (Perustieteiden korkeakoulun viestintä) | Viimeksi päivitetty: 03.02.2012.