Rahoitusta hyvinvointi- ja terveysalan tutkimukselle

29.06.2015

Health Capital –hanke, jossa Aalto-yliopisto on mukana, sai Teknologiateollisuuden rahoitusta. Big data on keskeisessä osassa projektissa.

"Health Capital & Data-Driven Healthcare" on Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS), Metropolia-ammattikorkeakoulun sekä terveysteknologia-alan yritysten yhteinen hanke.

Aalto-yliopiston laskennallisen tieteen professori Kimmo Kaski Perustieteiden korkeakoulusta on vetämässä tutkimushanketta.

– Health Capital -klusterin tavoitteena on käynnistää uusi prosessi terveyden ja hyvinvoinnin haasteiden ratkaisemiseksi. Haluamme myös saattaa suomalaisen terveysteknologiasektorin entistäkin vahvempaan kansainväliseen nousuun, Kaski sanoo.

Hankkeen toimijoille rakennetaan yhteinen työskentelypaikka Meilahden kampusalueelle.

Samalla käynnistyy myös datalähtöinen "Data-Driven Healthcare" –hanke joka keskittyy yksilöllisen terveystiedon mittaamiseen ja keräämiseen sekä big datan analyysiin. Big data voi auttaa selvittämään, miten yksilölliset geneettiset erot vaikuttavat hoitoihin ja täten parantamaan hoidon laatua ja tehokkuutta. Kaski toivoo, että hankkeeseen osallistuisi suomalaisia ICT-alan startupeja.