Akustiikan professori Tapio Lokki sai AES fellow -arvon

23.05.2017

Myönnön perusteena ovat Lokin ansiot konserttisaliakustiikan arvioinnissa aistinvaraisilla menetelmillä.

Kuva: Acoutect 2017

Kansainvälinen audioinsinöörijärjestö AES (Audio Engineering Society) on myöntänyt professori Tapio Lokille fellow-arvon, jonka voivat saada järjestön erityisen ansioituneet jäsenet. Lokki toimii professorina Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella.

AES on kansainvälinen äänitekniikan alan järjestö, jolla on maailmanlaajuisesti noin 12000 jäsentä. Järjestö myöntää vuosittain muutamille ansioituneimmille jäsenilleen fellow-arvon. Professori Tapio Lokille myönnettiin AES-järjestön fellow-jäsenyys 20.5.2017 Berliinissä järjestetyssä tapahtumassa.

Aiemmin alle kymmenen suomalaista on saanut AES fellow –arvon. Myönnön perusteena ovat Tapio Lokin ansiot konserttisaliakustiikan arvioinnissa aistinvaraisilla menetelmillä. Lokki tutkimusryhmineen on erityisesti kehittänyt teknologiaa, jonka avulla konserttisalien akustiikka voidaan tallentaa ja edelleen toistaa lähes autenttisesti laboratorio-olosuhteissa. Tämä on mahdollistanut erityisesti aistinvaraisten arviointimenetelmien käytön salein vertailussa ja näin Lokin ryhmä on lisännyt merkittävästi ymmärrystä konserttisalien akustiikasta.

Lokki on työskennellyt professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2012 alkaen.

Lisätietoja:

AES