Sotasampo voitti avoimen datan palkinnon LODLAM Challenge -kilpailussa

04.07.2017

Sotasampo-verkkosivusto jakaa linkitetyssä avoimen datan palvelussa kulttuurihistoriallisesti merkittävää materiaalia.

Eero Hyvönen (Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto) & Valentine Charles (Europeana)

Vuoden 2017 kansainvälinen LODLAM-konferenssi järjestettiin kesäkuun lopussa Venetsiassa, Italiassa. Lyhenne LODLAM viittaa avoimeen, linkitettyyn dataan kirjastoissa, arkistoissa ja museoissa (”Linked Open Data in Libraries, Archives and Museums”). Professori Eero Hyvösen johtamaan palkittuun tutkijaryhmään kuuluvat lisäksi Erkki Heino, Esko Ikkala, Mikko Koho, Petri Leskinen, Eetu Mäkelä, Minna Tamper ja Jouni Tuominen.

Sotasampo on nettisivusto, jossa on laajat tietoaineistot toisen maailmansodan tapahtumista Suomessa sekä mahdollisuus hakea, selata ja visualisoida näitä aineistoja eri näkökulmista. Projektin tavoite on tarjota työkalu historian ymmärtämiseen ja rauhan edistämiseen.

Sotasampo-sivusto

Lisätietoja: