Salasanojen tallennusohjelmat ovat haavoittuvia sisäpiirihyökkäyksille

15. elokuu 2018

Tietokoneen osien ja ohjelmistojen sisäinen kommunikaatio on altis tietoturvaongelmille. Hyökkäyksiä ja murtoja voi tehdä tai aiheuttaa kuka tahansa, jolla on pääsy samalle tietokoneelle.

Aallon tietojenkäsittelytiede sijalle 72 maailmassa NTU-rankingissa

14. elokuu 2018

Myös kemian tekniikka, rakennustekniikka, sähkötekniikka ja insinööritieteet 150 parhaan joukkoon.

Vaihto-opiskelijasta start-up-maailmaan ja väitöskirjan tekijäksi

10. elokuu 2018

NordSecMob-ohjelmasta valmistunut Vilen Looga väitteli kesäkuussa. Tätä ennen hän oli ehtinyt perustaa Aallon kollegoiden kanssa startupin.

Matematiikan opettamisen täydennyskoulutusohjelma käynnistyy

10. elokuu 2018

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteinen ohjelma tarjoaa keinoja kasvattaa innostusta matematiikkaan.

Opiskelu Yhteistyö

Natalia Vuori nimitetty apulaisprofessorin tehtävään 1.9.2018 alkaen

30. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen professorin tehtävään (Assistant Professor I) on nimitetty TKT Natalia Vuori. Professuurin ala on yrittäjähenkinen johtaminen.

Tutkijat saivat valon suorittamaan laskuoperaatioita

30. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat rakensivat optisen laskimen hiuksen sadasosaakin ohuemmista nanolangoista. Sähkön sijaan se suorittaa laskutehtävät valon avulla, ensimmäistä kertaa maailmassa.

Aalto menestyi jälleen arvostetun Shanghai-rankingin alakohtaisissa vertailuissa

17. heinäkuu 2018

Kahdeksan Aallon tutkimusalaa sijoittui maailman 100 parhaan joukkoon.

Taksimarkkinat avautuvat uusille pelureille – ovatko säännöt tasapuoliset kaikille?

16. heinäkuu 2018

Tutkijaryhmä on selvittänyt, miten säänneltyjen markkinoiden avaaminen vaikuttaa kilpailuun ja yritysten toimintaan.

Pintojen kostumisen luotettava mittaaminen helpottaa uusien materiaalien suunnittelua

10. heinäkuu 2018

Uusi standardoitu menetelmä tekisi mittauksista nykyistä tarkempia ja luotettavampia.

Tutkijat rakensivat lämpöventtiilin kvanttibitistä

9. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat selvittävät, voisivatko nanokokoiset kvanttilämpövoimakoneet olla perinteisiä koneita tehokkaampia.

Tiedotteet Tiede ja taide

Avoimen väylä toi opiskelupaikan

5. heinäkuu 2018

Avoimen väyläopinnot mahdollistavat pääsyn yliopistoon ilman pääsykokeita.

Kampus Opiskelu Muut

Tutkijat esittävät uusia keinoja sosiaalisen median vihanlietsonnan lievittämiseen

4. heinäkuu 2018

Kiistoja voisi lievittää ympäristöissä, joissa mielipiteen ilmaisija joutuu kohtaamaan esimerkiksi läheistensä tunteet ja reaktiot.

Erittäin tarkkaa anturiteknologiaa kvanttibittien ja koneoppimisen avulla

3. heinäkuu 2018

Jotta kvanttiprosessorit ja herkät sensorit toimisivat tehokkaasti, niiden kvanttitiloista on saatava nopeasti informaatiota.

Tiedotteet Tiede ja taide

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi 19 % - aloituspaikkoja yli 1600

28. kesäkuu 2018

Valtakunnallisen korkeakoulujen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Opiskelijat keräsivät puoli miljoonaa euroa omaan professoriin

28. kesäkuu 2018

Informaatioverkostojen ohjelman uudeksi työelämäprofessoriksi on valittu Risto Sarvas. Opiskelijat osallistuivat hänen lopulliseen valintaansa.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

Lapsiperheiden potilaskokemukset kehittävät sairaalan toimintaa

26. kesäkuu 2018

Lapsus-tutkimuksessa on selvitetty lasten ja perheiden potilaskokemuksia kolmessa yliopistosairaalassa sekä keinoja hyödyntää potilaspalautetta toiminnan kehittämisessä.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto sai Suomen Akatemian syyskuun hausta 15,9 miljoonaa euroa

21. kesäkuu 2018

Suurin osa rahoituspäätöksistä saatiin luonnontieteen ja tekniikan aloille.

Aalto-yliopisto ja Nokia laajentavat yhteistyötään

21. kesäkuu 2018

Tekoälytutkimus on yksi yhteistyön uusista kulmakivistä.

Petri Suomala Aalto-yliopiston opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi

21. kesäkuu 2018

Professori Suomala siirtyy Aaltoon Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Aalto sijoittui jälleen maailman nuorten yliopistojen kärkikymmenikköön

21. kesäkuu 2018

Aallon kansainvälisten vertaisarvioitujen julkaisujen ja kilpaillun EU-rahoituksen määrä on kasvanut.

Aalto-yliopistolle kaupunkitaloustieteen lahjoitusprofessuuri

20. kesäkuu 2018

Professuuri tuo osaamista kaupunkien elinvoimaisuuden ja elinkeinopolitiikan kysymyksiin.

Tiedotteet Yhteistyö

Suomalainen materiaalitutkimus näyttävästi esillä

19. kesäkuu 2018

Alan johtava lehti Advanced Materials on omistanut suomalaiselle tutkimukselle erikoisnumeron, jossa on useita artikkeleita Aalto-yliopiston tutkijoilta.

Uusi teknologiakasvatuksen professori innostaa nuoria tekniikan aloille

18. kesäkuu 2018

Työelämäprofessori Maria Clavert edistää teknologiaopetusta peruskoulusta yliopistotasolle ja opettajankoulutukseen asti.

Opiskelu Tiede ja taide

Perustamisesta pian 10 vuotta – 45 kansainvälistä asiantuntijaa antaa arvionsa Aallon kehityksestä

17. kesäkuu 2018

RAI 2018 -arvioinnin huippuasiantuntijat tarkastelevat tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan lisäksi yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

VTT liittyy Tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:hin

15. kesäkuu 2018

VTT liittyy kolmantena perustajajäsenenä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämään Tekoälyn tutkimuskeskukseen (FCAI). VTT tuo keskukseen vahvat teollisuusverkostonsa sekä soveltavaa osaamista.

Yhteistyö Tiede ja taide

1 2 3 4 »