Suomalainen materiaalitutkimus näyttävästi esillä

19. kesäkuu 2018

Alan johtava lehti Advanced Materials on omistanut suomalaiselle tutkimukselle erikoisnumeron, jossa on useita artikkeleita Aalto-yliopiston tutkijoilta.

Uusi teknologiakasvatuksen professori innostaa nuoria tekniikan aloille

18. kesäkuu 2018

Työelämäprofessori Maria Clavert edistää teknologiaopetusta peruskoulusta yliopistotasolle ja opettajankoulutukseen asti.

Opiskelu Tiede ja taide

Perustamisesta pian 10 vuotta – 45 kansainvälistä asiantuntijaa antaa arvionsa Aallon kehityksestä

17. kesäkuu 2018

Elokuussa Aaltoon saapuvat arvioijat tarkastelevat tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan lisäksi yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

VTT liittyy Tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:hin

15. kesäkuu 2018

VTT liittyy kolmantena perustajajäsenenä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämään Tekoälyn tutkimuskeskukseen (FCAI). VTT tuo keskukseen vahvat teollisuusverkostonsa sekä soveltavaa osaamista.

Yhteistyö Tiede ja taide

World Challenge Finland 2018 – avoimella datalla parempi maailma

15. kesäkuu 2018

Aalto-yliopisto on mukana World Challenge Finland 2018 -kilpailussa, jossa ideoidaan esimerkiksi satelliittien ja lennokkien tuottamaa avointa dataa hyödyntäviä, kestävää kehitystä tukevia palveluita.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Uudenlaista yhteiskunnallista vaikuttamista Kysy tutkijalta! -viikolla

14. kesäkuu 2018

Viisitoista tutkijaa tarjosi digialan osaamistaan tunnin ilmaisten Skype-keskustelujen muodossa.

421 uutta tohtoria promovoidaan tiedeyhteisön jäseniksi tekniikan alan promootiossa

14. kesäkuu 2018

Uusille tohtoreille ojennetaan tohtorin arvonmerkki, tekniikan alan tohtorinhattu.

Tutkimattomilla teillä, TkT Natalie Segercrantz

13. kesäkuu 2018

Teknillisestä fysiikasta väitelleen Natalie Segercrantzin mielestä tutkimus on kuin tieteen löytöretkeilyä. Laboratoriossa voi tehdä jotain ennennäkemätöntä.

QS-ranking listasi Aallon sijalle 140 maailmassa

11. kesäkuu 2018

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja työnantajamielikuvassa.

Värikäs, lumoava, vaikuttava – Aalto Festival 2018 hurmasi 65 tapahtumalla

11. kesäkuu 2018

Kiitos kaikille kävijöille, nähdään taas ensi vuonna!

Kampus Opiskelu Tiede ja taide

Tutkimusallianssi tukemaan yrityksiä automatisoituvan liikenteen ja logistiikan aloilla

11. kesäkuu 2018

Suomella on hyvät mahdollisuudet nousta autonomisen liikenteen ja logistiikan osaamisen ja ketterän kehittämisen johtavaksi maaksi.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Vauhtia energialiiketoiminnan innovaatioihin

7. kesäkuu 2018

EIT InnoEnergy -verkoston ja Aallon yhteistyö tukee energiasektorin yrittäjyyttä.

Aalto nousi Pohjoismaiden nuorten yliopistojen ykköseksi

7. kesäkuu 2018

Times Higher Educationin tuoreessa vertailussa Aalto kiri sijalle 22 alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa.

Tohtorikoulutus 2.0 – Vastaako tohtorikoulutus muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin?

6. kesäkuu 2018

Tekniikan alan tulevat kunniatohtorit ottavat kantaa tohtorikoulutuksen haasteisiin yleisölle avoimessa paneelissa 14. kesäkuuta.

Loistoristeilijä ei synny ilman tutkimusta

6. kesäkuu 2018

Laivanrakentaja Sisko Hellgren selvitti väitöskirjassaan, miten risteilijä valmistuu aikaa ja kustannuksia säästäen, mutta laadusta tinkimättä.

DI-hakukohteiden todistusvalinta uudistuu vuonna 2020

6. kesäkuu 2018

Muutos koskee diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalintaan kuuluvia diplomi-insinöörikoulutusohjelmia seitsemässä suomalaisessa yliopistossa.

Taipuisien aurinkokennojen massatuotannon haasteet selvitetty: pullonkauloina kestävyys ja ympäristöystävällisyys

5. kesäkuu 2018

Avain kestävien ja ekologisten kennojen valmistamiseen on keksiä, miten kapseloida kennot eli suojata niiden toiminnalliset osat.

Kvanttitietokoneen peruspalikoille löytyi uusi lupaava rakennusmateriaali

4. kesäkuu 2018

Topologisten suprajohteiden avulla voidaan tehdä komponentteja, joissa sähkö pääsee kulkemaan täysin ilman vastusta.

Aalto-yliopiston vuoden 2018 todistusvalinnan tulokset on julkaistu

30. toukokuu 2018

Kauppatieteissä 60 prosenttia uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Kaikki opiskelupaikan saaneet tiedetään viimeistään 28. kesäkuuta.

Käytännön työ ei tutkijaa pahenna

30. toukokuu 2018

Professori Pirjo Sanaksenaho toivoo, että arkkitehtuurin laitoksella nähtäisiin tulevaisuudessa väitöskirjoja, joissa arkkitehdin perustyö eli suunnittelu on olennainen osa tutkimusta.

Tutkijat löysivät uusia todisteita aikakiteiden olemassaolosta

28. toukokuu 2018

Itsenäisesti liikkuvalla rakenteella voi olla iso merkitys esimerkiksi kvanttitietokoneiden tai muiden kvanttilaitteiden rakentamisessa.

Espoosta FCAI:n jäsen: tutkijat kehittämään tekoälyä kaupungin palveluihin

24. toukokuu 2018

FCAI on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämä tutkimuskeskus, joka kokoaa Suomen parhaat tekoälytutkijat.

Suomen Akatemialta 11,7 miljoonaa euroa profiloitumiseen

24. toukokuu 2018

Aalto-yliopiston hakemus oli kansainvälisen arviointipaneelin mielestä paras.

Laaja syvähaastattelututkimus paljastaa: vasta pelolla johtamisen lopettaminen sai Nokian luopumaan älypuhelimista

24. toukokuu 2018

Luopuminen vaati radikaalia muutosta yrityksen hallituksessa ja johdossa, vuosina 2007–2013 tehdyt haastattelut osoittavat.

Vanha tuote, uudella tavalla

23. toukokuu 2018

Kari Vanhatalo alkoi pohtia, miten luoda lisäarvoa puukuidulle ja metsäteollisuudelle. Syntyi entistä tehokkaampi ja ekologisempi tapa tuottaa pulveriselluloosaa.

1 2 3 4 »