Petri Ala-Laurila: Verkkokalvo on salaovi aivojen toimintaan

20. huhtikuu 2018

Tieteellisestä rohkeudesta palkittu professori tietää, että isoa lohta kannattaa pyytää, vaikkei sitä aina saisikaan.

Timantinkaltainen hiili syntyykin eri lailla kuin on uskottu – koneoppiminen mahdollisti uuden mallin kehittämisen

19. huhtikuu 2018

Räätälöityjä hiilipintoja voidaan hyödyntää muun muassa lääketieteessä ja vedenpuhdistuksessa.

Tiedotteet

Suomen Akatemialta lippulaivarahoitus Aalto-yliopistolle ja VTT:lle biomateriaalien kehitykseen

18. huhtikuu 2018

Aalto-yliopisto ja VTT perustavat biotalouden CERES-osaamiskeskittymän, joka kehittää uusia materiaaleja kestävän tulevaisuuden turvaamiseksi.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Nuoret etsimään ratkaisuja parempaan tulevaisuuteen

18. huhtikuu 2018

Millennium Youth Prize on uusi teknologiakilpailu 14–18-vuotiaille nuorille.

Tiedotteet Muut

Uusi Bosen–Einsteinin kondensaatti luotu Aalto-yliopistossa

16. huhtikuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat ovat luoneet ensimmäisen valosta ja metallin elektroneista muodostuvan Bosen–Einsteinin kondensaatin. Tulokset on julkaistu Nature Physics -lehdessä.

"Suomi on mahtava paikka perustaa yritys"

16. huhtikuu 2018

Aaltoes:n puheenjohtaja Tiina Nyman näkee yrittäjyyden korvaamattomana oppimismahdollisuutena.

HAMK ja Aalto-yliopisto strategiseen yhteistyöhön

10. huhtikuu 2018

Yhteistyötä tehdään pedagogiikan, opintojen ja innovaatiotoiminnan alueilla.

Uudenlaisten aurinkokennojen elinikä voidaan jopa kymmenkertaistaa väitöstutkimuksen menetelmillä

9. huhtikuu 2018

Uudenlaiset aurinkokennot menettävät tehoaan, koska niiden ikääntyessä elektrolyytti vaalenee, ja sähköiset varaukset eivät liiku kennossa enää kunnolla.

Tiedotteet Tiede ja taide

Case-kilpailussa opitaan työskentelemään paineen alla ja hiotaan esiintymisvalmiuksia

9. huhtikuu 2018

Elisa ja kirja-ala tarjosivat Aalto Crossroads -case-kilpailun haasteen.

Maisteriopintoihin hyväksyttiin 1 116 hakijaa

6. huhtikuu 2018

Hakijoiden määrä nousi hieman edellisvuotisesta.

Peter Liljeroth ja Orlando Rojas saivat yhteensä lähes viiden miljoonan rahoituksen kokeilevaan perustutkimukseensa

6. huhtikuu 2018

Professorit Peter Liljeroth ja Orlando Rojas ovat molemmat saaneet 2,5 miljoonan euron apurahan Euroopan tutkimusneuvostolta (ERC).

Lainaa tutkijaa tunniksi – joukko eturivin digitietäjiä tarjoaa ilmaista Skype-keskustelua ja -sparrausta 23.–27. huhtikuuta

4. huhtikuu 2018

Kiinnostavatko 5G, lohkoketjut, joukkoistaminen tai vaikka digitaalinen etiikka? Kysy tutkijalta -viikolla kenellä tahansa on mahdollisuus juttutuokioon asiantuntijoiden kanssa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Uusia fysiikan tuntiopettajia haetaan syksylle 2018 ja keväälle 2019

3. huhtikuu 2018

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun teknillisen fysiikan laitos hakee uusia tuntiopettajia ensi lukuvuodelle.

Gary Marquis jatkaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanina

3. huhtikuu 2018

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.7.2018.

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi

29. maaliskuu 2018

Kauppatieteiden alan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 14 % ja tekniikan ala houkutteli yli 12 % enemmän ensisijaisia hakijoita edellisvuoteen verrattuna.

Matemaattinen menetelmä paljastaa erot sote-palveluntuottajien välillä

29. maaliskuu 2018

Toiminnan laadun kattavampi arviointi mahdollistaa sote-kustannusten leikkaamisen palvelujen määrään ja laatuun vaikuttamatta.

Aalto-yliopisto allekirjoitti kestävän kehityksen tavoitteiden sitoumuksen

26. maaliskuu 2018

Allekirjoituksella Aalto sitoutuu ensimmäisenä yliopistona Suomessa edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan.

Yhteistyö Tiedotteet

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan SCM Journal List –rankingissa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopisto sijoittui tuoreen SCM Journal List –rankingin mukaan maailman 30. parhaaksi yliopistoksi operaatioiden johtamisen ja toimitusketjun hallinnan tutkimuksessa.

Seremoniaviikko huipentuu tekniikan alan tohtoripromootioon kesäkuussa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopiston seremoniaviikon aikana juhlitaan kaikkia yliopistosta valmistuneita.

Opiskelu Yhteistyö Muut

Aalto-yliopiston toiminta kehittyi suotuisasti vuonna 2017

22. maaliskuu 2018

Innovaatioekosysteemi sai laajaa kansainvälistä tunnustusta.

Tuore raportti: Terveyspalvelujen massaräätälöinti parantaisi sote-uudistusta

16. maaliskuu 2018

G3-tutkimushankkeessa selvitettiin, miten terveyspalvelut voisivat vastata asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita.

GE Healthcare lahjoittaa anestesiakoneita

15. maaliskuu 2018

Aalto-yliopiston opiskelijat pääsevät perehtymään sairaaloiden laitteisiin osana opintojaan.

School of Science dissertation awards 2018

14. maaliskuu 2018

The doctoral dissertation awards of 2017 were presented 9 March at the traditional Get-together for doctoral candidates.

Uusia ideoita opetukseen – A!OLE-hanke osallistaa koko yhteisöä opetuksen kehittämisessä

13. maaliskuu 2018

Seuraava rahoitushaku päättyy 23.3.

Yhteistyö Muut

Väreen taidekilpailu opiskelijoille ja klusteriaulojen kutsukilpailu julkistettiin

13. maaliskuu 2018

Aalto-yliopisto julkisti kaksi julkisen taiteen kilpailua Väreen sisä- ja ulkotiloihin.

Kampus Muut Tiedotteet

1 2 3 4 »