Scientists in Schools -hanke vie Aallon tutkijoita oppitunneille

18. elokuu 2016

Aalto-yliopiston LUMA-keskus tarjoaa peruskoulun kaikille luokka-asteille ja lukioille tutkijavierailuja.

Tiede ja taide Yhteistyö

Emeritusprofessori Erkki Oja Shanghain vertailun viitatuimpia tutkijoita

17. elokuu 2016

Erkki Oja oli yksi viitatuimmista tutkijoista kategoriassa tietotekniikka ja tekniikka.

Professori Eero Hyvönen on nimitetty johtajaksi HELDIGiin, uuteen digitaalisten ihmistieteiden keskukseen

17. elokuu 2016

Hyvönen jatkaa myös professorina Aalto-yliopistolla.

Digitaalinen laskuri ennustaa GIST-syövän uusiutumisriskin

17. elokuu 2016

Laskurin taustalla on Aallon ja HYKS Syöpäkeskuksen vuonna 2012 julkaisema poikkeuksellisen tarkka riskianalyysimalli.

Tervetuloa Aaltoon, uudet opiskelijat!

17. elokuu 2016

Yli 1500 uutta kandiopiskelijaa sekä yli 1000 maisteriopiskelijaa aloittavat opintonsa Aallossa tänä syksynä.

Olli V. Lounasmaa -palkinto 2016 Michel Devoret'lle

16. elokuu 2016

Palkinto myönnettiin Michel Devoret'n pioneerityölle matalien lämpötilojen makroskooppisten kvantti-ilmiöiden tutkimuksessa ja sovelluksissa.

Palkitut Tiede ja taide Muut

Summer of Startups tekee kasvuyrittäjän kesän

15. elokuu 2016

Aaltoesin kiihdyttämöohjelma tarjoaa kasvuyrityksille mahdollisuuden kokeilla siipiään täysipäiväisesti kesän ajan.

Magneettistimulaatio paljasti eroja uneksivien ja unta näkemättömien aivotoiminnassa

9. elokuu 2016

Non-REM-vaiheessa unta näkevien aivotoiminta on lähempänä valveilla olevien aivotoimintaa kuin unta näkemättömien.

Petteri Kaski ja Jaakko Lehtinen etenivät professoripolulla

9. elokuu 2016

Petteri Kasken ryhmä tutkii algoritmiikkaa ja laskennan vaativuusteoriaa, Jaakko Lehtisen ryhmässä tutkitaan tietokonegrafiikkaa ja -näköä.

Anton Kuzyk apulaisprofessoriksi neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitokselle

8. elokuu 2016

Suomi on jo ennestään hyvin tuttu maa ukrainalaiselle Kuzykille.

2016 DeGroot –palkinto Aki Vehtarille ja muille kirjan “Bayesian Data Analysis” kirjoittajille

5. elokuu 2016

De Groot –palkinnolla halutaan antaa tunnustusta kirjalle jolla on ollut merkittävää vaikutusta Bayesilaisen laskennan soveltamisessa.

Palkitut

Tietotekniikan laitoksella uusi apulaisprofessori Parinya Chalermsook

5. elokuu 2016

Max Planck Institute for Informatics -tutkimuslaitos nosti Parinya Chalermsookin tutkimuksen yhdeksi kärkialueekseen aiemmin tänä vuonna.

Hanke käynnistyy: Uutta tietoa sote-ammattilaisten koulutukseen, johtamiseen ja työtapoihin

4. elokuu 2016

Sari Kujalan työpaketissa tutkitaan, miten ammattilaisia voidaan tukea digitalisaatiossa ja miten sähköisten palvelujen laatua voidaan parantaa.

Kosketuksen katsominen näkyy aivotoiminnassa

2. elokuu 2016

Tutkijat mittasivat aivotoimintaa koehenkilöiltä, joille annettiin tuntoärsykkeitä samalla kun he katsoivat elokuvaa.

Tutkijat tekivät valokuva-aurinkokennoja mustesuihkutulostimella

26. heinäkuu 2016

Menetelmä avaa uusia mahdollisuuksia tuotteisiin ja rakennuksiin integroitujen aurinkokennojen kehittämiselle.

Aallon opiskelijat ylsivät kakkossijalle innovaatiokilpailussa

22. heinäkuu 2016

Monialainen joukkue vakuutti globaalin yrityksen edustajat uudella LVI-ratkaisulla.

Ilmoittautuminen syksyn promootioon on avattu!

11. heinäkuu 2016

Ilmoittautuminen loppuu 15. syyskuuta.

Kaksi tietotekniikan tutkimusartikkelia videoina

11. heinäkuu 2016

Videot on tehty kansainväliseen, poikkitieteeliseen Conference on Knowledge Discovery & Data Mining KDD 2016- konferenssiin.

Mikko Möttönen sai ERC Proof of Concept -rahoituksen

8. heinäkuu 2016

The Proof of Cpncept –rahoitusta käytetään kaupallisten sovellusten tutkimukseen.

Uusi ennätys fotonien havaitsemisessa

8. heinäkuu 2016

Aalto-yliopiston tutkijat ovat rikkoneet maailmanennätyksen neljätoistakertaisesti termisten fotoni-ilmaisimien energian tarkkuudessa.

Lukiolaiset suorittivat LUMAssa soveltavan fysiikan kesälukiokurssin

7. heinäkuu 2016

Kurssilla mm. tehtiin oppilastöitä, perehdyttiin ohjelmoinnin perusteisiin ja vierailtiin Aallon tutkimuslaboratorioissa.

CQE-rahoitus Sillanpäälle, Hakoselle ja Paraoanulle

4. heinäkuu 2016

Viisi hakemusta vastaanotettiin määräaikaan mennessä.

Leivinhiivalla sinilevän myrkkyjen kimppuun

1. heinäkuu 2016

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoiden joukkue osallistuu kansainväliseen synteettisen biologian alan iGem-kilpailuun syksyllä.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto-yliopistoon haki 9 606 kevään yhteishaussa

1. heinäkuu 2016

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Yli sataa valmistunutta saivat todistuksen

30. kesäkuu 2016

Lukuvuoden viimeistä valmistumisjuhlaa vietettiin aurinkoisissa merkeissä.

1 2 3 4 »