Korkea kiinalainen tunnustuspalkinto professori Peter Lundille

29. huhtikuu 2016

Professori Peter Lundille on myönnetty kiinalainen Jinling Friendship-palkinto.

Palkitut

Varhaislapsuuden suolistomikrobikanta vaikuttaa autoimmuniteettiin

28. huhtikuu 2016

Varhainen altistuminen immuunipuolustusta aktivoiville suolistomikrobeille näyttää suojaavan autoimmuunisairauksilta ja allergioilta.

Opiskelijat maailman laidalla

28. huhtikuu 2016

Sustainable Global Technologies -studiokurssin opiskelijat kertovat kokemuksistaan Meksikossa, Ugandassa ja Lesboksen saarella 16.5.2016.

Opiskelu Yhteistyö

Digitaaliset pelit tekevät liikunnasta monipuolisempaa

28. huhtikuu 2016

Digitaalinen kiipeilyseinä tuo uudentyyppisiä haasteita kiipeilyyn ja saa katsojatkin innostumaan.

Nokia lahjoittaa Aalto-yliopistolle 200 000 euroa

27. huhtikuu 2016

Yhtiö perustaa myös yhteisen tutkimusyksikön Aallon ja Helsingin yliopiston kanssa.

EIT Digital -verkoston ensimmäiset innovaatio- ja yrittäjyystohtorit valmistuivat

27. huhtikuu 2016

Ensimmäiset tohtorit valmistuivat EIT Digitalin uudesta tohtoriohjelmasta huhtikuussa. Joukossa on VTT:llä työskentelevä Anna Viljakainen.

Opiskelu Tiede ja taide

Tutkijat ja yritykset ideoivat yhdessä

26. huhtikuu 2016

Make it Digital! -työpajassa etsitään rohkeita tutkimusavauksia teollisen internetin, kyberturvallisuuden, 5G-verkon ja big datan alueilta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Ranskalainen kunniamerkki Filip Tuomistolle

25. huhtikuu 2016

Kunniamerkki on tunnustus suomalais-ranskalaisen koulutus- ja tutkimusyhteistyön vaalimisesta.

Palkitut

Suomen ensimmäisen korkeakenttäisen magneettikuvauskeskuksen suunnittelu käynnistyy

25. huhtikuu 2016

Syksyllä 2015 järjestetyn Ultra-High Field MRI: Transition to Human 7 T in Finland -symposion kokousmuistio julkaistu.

Tiede ja taide Yhteistyö

Perustieteiden korkeakoulu juhli kevättä

22. huhtikuu 2016

Perinteisiä kevätkarkeloita vietettiin Design Factorylla.

Uusi opaskirja yritysten uudistumiseen ja sisäisen startupin perustamiseen

22. huhtikuu 2016

N4S-ohjelman tutkimusorganisaatiot ja yritykset ovat laatineet opaskirjan sisäisen startupin perustamisesta ison yrityksen sisälle.

Tiedotteet Yhteistyö Muut

Suomalaistutkijat kartoittivat ihmiskehon erogeeniset alueet

20. huhtikuu 2016

Suomalaistutkijoiden tulokset osoittavat, että ihmiskehossa on tarkkaan määräytynyt erogeenisten alueiden kartta.

Marie Skłodowska-Curie –apuraha tasaisten energiavöiden suprajohtavuuden tutkimiseen

18. huhtikuu 2016

Hankkeessa haetaan vastausta kysymykseen: miten luonto rajoittaa korkeinta mahdollista lämpötilaa, jossa suprajohtavuutta voi esiintyä?

Pöytämallisten 3D-tulostimien käytössä kannattaa huolehtia ilmanvaihdosta

14. huhtikuu 2016

Tulostamisessa vapautuu nanohiukkaspäästöjä, joiden leviämistä huoneilmaan on syytä rajoittaa.

Tiedotteet Yhteistyö

Aaltolaiset toimittivat neuro- ja sosiaalitieteitä yhdistävän teemanumeron

13. huhtikuu 2016

Riitta Hari, Mikko Sams ja Lauri Nummenmaa ovat koonneet ja toimittaneet ‘Attending to and neglecting people’-teemanumeron.

ERC Advanced Grant Grigori Volovikille

12. huhtikuu 2016

Volovikin tutkimus keskittyy relativistisen kvanttityhjiön rakenteeseen universumissa.

Palkitut Tiede ja taide

Materiaalisimulaatioiden luotettavuus testissä

11. huhtikuu 2016

Tutkijat todistavat että tiheysfunktionaaliteorioiden koodien uusi sukupolvi toimii paremmin kuin edellinen. Tulos julkaistiin Science-lehdessä.

Filip Tuomistosta ENENin varapuheenjohtaja

11. huhtikuu 2016

Professori Filip Tuomisto on valittu European Nuclear Education Network Associationin varapuheenjohtajaksi.

Aalto Festivalin verkkosivut ovat nyt auki – tutustu ohjelmaan!

11. huhtikuu 2016

Festivaali toteutetaan ympäri Espoota ja Helsinkiä 16.–31.5.2016.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Yhteisen testausmenetelmän puute hidastaa itsepuhdistuvien ja jäätymättömien materiaalien kaupallistamista

8. huhtikuu 2016

Superhydrofobisten materiaalien testausmenetelmät pitäisi yhdenmukaistaa, ehdottavat Aalto-yliopiston tutkijat Science-lehdessä.

Tutkimuksen mukaan sosiaalisia kontakteja on eniten 25-vuotiaana

8. huhtikuu 2016

Matkapuhelindatasta voi tehdä tulkintoja siitä, miten ikä ja sukupuoli vaikuttavat sosiaaliseen aktiivisuuteen.

Aktiivisesti viestivät supervaikuttajat hallitsivat vaalijulkisuutta

7. huhtikuu 2016

Viime eduskuntavaalien media-agendaan pystyi vaikuttamaan vain kourallinen ehdokkaita, tuore tutkimus osoittaa.

ABB ja Konecranes vauhdittavat Aalto-yliopiston teollisen internetin kampusta

7. huhtikuu 2016

Otaniemessä toimiva kampus saa yrityksiltä tutkimus- ja opetuskäyttöön tuotteita ja ohjelmistoja.

Yhteistyö Tiedotteet

Aalto-yliopisto sijalle 28 maailmassa nuorten yliopistojen joukossa

6. huhtikuu 2016

Times Higher Education listasi yliopistojen 150 nousevaa tähteä.

Tiedotteet Muut

IDBM-klubista monilahjakkuuksien kollektiiviin

5. huhtikuu 2016

Luovuus ja monikerroksisten ongelmien ratkaiseminen ovat design-ajattelun ytimessä.

1 2 3 4 »