Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

13. heinäkuu 2017

Aalto on Euroopan paras nuori yliopisto QS-rankingin vertailussa.

bIoTope-projektissa haetaan uusia partnereita

5. heinäkuu 2017

Hyödynnä mahdollisuus osallistua ja saada rahoitusta.

Tekniikan alan yhteistyöyliopiston aiesopimus solmittiin

5. heinäkuu 2017

Yhteistyöyliopisto tukemaan Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta yliopistokoulutuksen ja innovaatiotoiminnan avulla.

Sotasampo voitti avoimen datan palkinnon LODLAM Challenge -kilpailussa

4. heinäkuu 2017

Sotasampo-verkkosivusto jakaa linkitetyssä avoimen datan palvelussa kulttuurihistoriallisesti merkittävää materiaalia.

Tiede ja taide Palkitut

Supercell tiivistää yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

3. heinäkuu 2017

Supercell on tehnyt 250 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle.

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

30. kesäkuu 2017

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut Kampus

Aalto-yliopisto perustaa kiinalaisyliopiston kanssa yksikön Shanghaihin

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopisto ja kiinalainen Tongji-yliopisto perustavat tulevana syksynä Shanghaihin uuden koulutusyksikön, jossa Aalto on mukana kolmella maisteriohjelmalla. Maisteriohjelmien ensimmäinen vuosi opiskellaan Kiinassa ja toinen Suomessa.

Tutkijat osoittivat, miten valo etenee läpinäkyvässä väliaineessa

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä valon massa-aaltoteoria ratkaisee valon liikemäärään liittyvän paradoksin.

Aalto-yliopistoon haki 9 984 kevään yhteishaussa – aloituspaikka tarjolla 1 505 opiskelijalle

28. kesäkuu 2017

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Koneoppiminen tehostaa maataloutta ennustamalla kasvin ja sen ympäristön välistä vuorovaikutusta

28. kesäkuu 2017

Koneoppimismenetelmiä tullaan testaamaan peltoviljelyssä, kasvihuonekasvatuksessa ja kasvinjalostuksessa.

Aallon kampukselle nousee satojen toimijoiden kasvuyrityskeskus A Grid

26. kesäkuu 2017

Otaniemen innovaatiokeskittymä saa uuden lippulaivan, kun yksi Euroopan suurimmista kasvuyrityskeskuksista avautuu loppuvuodesta.

Kampus

Tekniikan alan yhteistyöyliopisto etenee

22. kesäkuu 2017

Yhteistyöyliopiston ensimmäisen hankkeen tavoitteena on vastata tekniikan alan osaajen kysyntään Lounais-Suomessa. Uusia osaajia voitaisiin alkaa rekrytoida Lounais-Suomeen jo vuoden 2017 aikana.

Opiskelu Tiedotteet Yhteistyö

Nokia-projektissa tutkittiin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden tekniikkaa kiinteistötaloudessa

22. kesäkuu 2017

Räätälöidyissä opiskelijaprojekteissa saadaan kokemusta osallistumalla yhtiöiden projekteihin.

Tutkijat löysivät uuden menetelmän tehostaa perovskiittiaurinkokennojen toimintaa

21. kesäkuu 2017

Kosteus- ja lämpökäsittelyn avulla perovskiittikennojen yleinen hyötysuhde paranee lähes 45 prosenttia.

Provosti Ilkka Niemelä Aalto-yliopiston rehtoriksi

21. kesäkuu 2017

Hakukomitea painotti erityisesti akateemista johtamiskokemusta, sitoutumista poikkitieteellisyyteen ja opiskelijakeskeisyyttä.

Tiedotteet

Yritteliäisyys, luovuus ja yhteistyötaidot ovat tärkeitä muutoksentekijöiden koulutuksessa

20. kesäkuu 2017

Vuotuisen pohjoismaisen NORDTEK-konferenssin teemana oli tulevaisuuden insinöörikoulutus.

Kesällä talteen kerätty lämpö voisi lämmittää talvisin

19. kesäkuu 2017

Aalto-vetoinen HeatStock-tiimi valittiin lämpöenergiaratkaisullaan Helsinki Challenge -tiedekilpailun finaaliin.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Onnistunut Aalto Festival esitteli yliopiston osaamista yli sadan tapahtuman kautta

15. kesäkuu 2017

Aalto Festival käynnistyi tänä vuonna jo huhtikuussa, jolloin vietettiin ylioppilaskunnan järjestämää Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaa Otaniemessä.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Neurotieteen Twitter-konferenssi onnistui yli odotusten

15. kesäkuu 2017

Konferenssi tavoitti Twitterissä kaikkiaan 0,6 miljoonaa käyttäjää.

Biodesign-projekteissa etsitään lääketieteen innovaatioita kaupallistettavaksi

15. kesäkuu 2017

Insinöörin tekninen ja lääkärin kliininen osaaminen voivat yhdessä johtaa vuosisadan keksintöön.

Yhteistyö Tiede ja taide

Rintasyöpälääkkeiden kehitys tehostuu uuden 3D-materiaalin avulla

14. kesäkuu 2017

Lääkkeitä testaavat tutkijat voivat ennustaa entistä tarkemmin lääkkeiden toimivuuden rintasyöpäpotilaiden hoidossa.

Alustatalouden tutkijakonkari vie digitalisaatio-oppia opetukseen

14. kesäkuu 2017

Digitaalisten operaatioiden Professor of Practice Timo Seppälä tuntee teollisuusyritysten tuote- ja palveluinnovaatioiden haasteet.

Tiede ja taide Muut

Digitaalinen minä helpottaa tutustumista uusiin ihmisiin

12. kesäkuu 2017

Kasvokkain tapahtuvassa digitaalisessa vuorovaikutuksessa halutaan jakaa pääosin sosiaalisen median ulkopuolista informaatiota itsestä.

Aalto-yliopiston ja Flow Festivalin yhteistyö näyttäytyy taiteen ja luovuuden keinoin

7. kesäkuu 2017

Opiskelijat toteuttavat festivaalille seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, muotoilua, taidekasvatustyöpajoja ja arkkitehtuuria.

Yhteistyö Tiedotteet Tiede ja taide Muut

AYY:n oppimisen edistämisteon palkinto Tomi Kauppiselle ja Lauri Malmille

6. kesäkuu 2017

Palkinto tuli Aalto Online Learning -digitalisaatiohankkeen esimerkillisestä johtamisesta.

Palkitut

1 2 3 4 »