Aallon hankkeille 1,8 miljoonaa euroa Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta

29. syyskuu 2016

Säätiöt rahoittavat yhteiskunnan uudistumista vauhdittavia tutkimusavauksia.

Aallon tiimi voitti TekesHack-suunnittelukilpailun semanttisella hakumoottorilla

29. syyskuu 2016

Semanttista tekstintunnistusalgoritmia voidaan käyttää löytämään toisiinsa liittyviä dokumentteja eri käyttötarkoituksia varten.

Lisää käyttöikää lentokoneille

28. syyskuu 2016

Yksi tekniikan korkeakoulujen promootiossa kunniatohtoriksi promovoitava on kenraali Kari Renko.

Kolme Aallon opiskelijaa valittiin Huawein Seeds for the Future -ohjelmaan

27. syyskuu 2016

Opiskelijat tutustuvat Kiinassa tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin ja saavat pikakurssin maan kielestä ja kulttuurista.

Digitalisaatio synnyttää uusia liikkumisen palveluja

23. syyskuu 2016

Internet Forumin ensimmäisellä yleisöluennolla keskusteltiin maailmaa nopealla vauhdilla muuttavasta MaaS-termistä.

Digitaalinen kiipeilyseinä kerännyt yli 25 miljoonaa katsojaa sosiaalisessa mediassa

21. syyskuu 2016

Tietotekniikan laitokselta ponnistaneen spinoffin tuore video on saavuttanut sosiaalisessa mediassa hurjan suosion muutaman päivän aikana.

Ikkuna yliopiston tutkimukseen ja taiteeseen

21. syyskuu 2016

Research.aalto.fi-palvelu kokoaa julkaisut sekä tieteelliset ja taiteelliset aktiviteetit.

Monen toimen mies

21. syyskuu 2016

Riemutohtori Matti A. Rannalla on monta tarinaa kerrottavana – hän on nähnyt Teknillisen korkeakoulun vaiheet 1950-luvulta lähtien.

Kaikille avoin ohjelmoinnin verkkokurssi alkaa jälleen

20. syyskuu 2016

Aalto-yliopiston järjestämä ilmainen ja kiitelty MOOC-kurssi antaa vahvan pohjan ohjelmointiin ja uusien asioiden oppimiseen.

Professori Raimo P. Hämäläinen on urallaan mallintanut ratkaisuja lukuisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin

15. syyskuu 2016

Huikean 35-vuotisen uran tehnyt professori jäi eläkkeelle.

Magneettinen polaroni luotu ensimmäistä kertaa

14. syyskuu 2016

Uuden magneettisen keinomateriaalin suunnittelu mahdollisti polaronin luomisen ja kuvaamisen ja avaa suuria mahdollisuuksia materiaalitutkimukselle.

Työterveyshuoltojen digitaalista asiakasohjausta tutkitaan

12. syyskuu 2016

Mobiilia ja monipaikkaista työtä tekevien työntekijöiden työterveyshuoltoon haetaan uusia ratkaisuja

Prodekon juhlavuosi huipentuu tuhannen hengen vuosijuhlaan Kaapelitehtaalla

9. syyskuu 2016

Tuotantotalouden Kilta Prodekon perustamisesta tulee tänä syksynä kuluneeksi 50 vuotta, ja sitä juhlitaan asianmukaisesti pitkin juhlavuotta

Aalto Brain Centre esittelee aivotutkimuksen uusimpia tuulia

7. syyskuu 2016

ABC Seminaarit käynnistyvät 14. syyskuuta. Seminaareissa aivotutkimuksen huippunimet esittelevät uusimpia tutkimuksiaan ja menetelmiään.

Aallosta ponnistanut Canatu Oy sai 22 miljoonan euron rahoituksen

7. syyskuu 2016

Taipuisaa ja muovailtavaa hiilimateriaalikalvoa valmistava yritys aikoo tuplata työntekijämääränsä ja suunnittelee uuden tehtaan rakentamista.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto-yliopiston Tuula Teeri: Yhteiskunta tarvitsee kriittisiä ajattelijoita

6. syyskuu 2016

Lukuvuoden avajaisissa rehtori Tuula Teeri ja AYY:n pj. Milja Asikainen keskustelivat yliopiston tehtävistä ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta.

Digitalisaatio muuttaa ympäristöämme yhä nopeammin

5. syyskuu 2016

Aallossa työskentelee yli sata tekniikan, talouden ja taiteen professoria digitalisaation parissa.

Uusi tutkimushanke pureutuu rasismiin mediaympäristössä

1. syyskuu 2016

Tutkimuksen aineisto on poikkeuksellisen laaja, ja sen analyysi yhdistää tietojenkäsittelytieteen ja yhteiskuntatieteiden menetelmiä.

Tietotekniikan laitos osaksi sumulaskentaan keskittyvää OpenFog Consortiumia

1. syyskuu 2016

Tavoitteena on vahvistaa asioiden Internetin tutkimusta, ja laajentaa yhteistyötä teollisuuden kanssa.

Tutkijat kehittivät uuden lähestymistavan kvanttilaskentaan

30. elokuu 2016

Lähellä absoluuttista nollapistettä mikroaallot muodostavat ainutlaatuisia, toisistaan riippuvia ja hallittavissa olevia tiloja.

Kolme yhteistä tutkimusohjelmaa Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakouluille

24. elokuu 2016

Kullekin ohjelmalle kolmevuotinen 150 000 € rahoitus.

Tuhansia algoritmeja opetettiin ennustamaan nivelreuman hoidon tehoa

24. elokuu 2016

Joukkoistetussa tutkimushaasteessa kliininen tieto tuotti paremman tuloksen kuin kliinisen ja geneettisen tiedon yhdistelmä.

Uusi kirja: Miten ja milloin tarttua teollisen internetin mahdollisuuksiin?

19. elokuu 2016

Professori Jari Collin ja toimittaja Ari Saarelainen opastavat yrityksiä teollisen internetin mahdollisuuksiin.

Scientists in Schools -hanke vie Aallon tutkijoita oppitunneille

18. elokuu 2016

Aalto-yliopiston LUMA-keskus tarjoaa peruskoulun kaikille luokka-asteille ja lukioille tutkijavierailuja.

Tiede ja taide Yhteistyö

Emeritusprofessori Erkki Oja Shanghain vertailun viitatuimpia tutkijoita

17. elokuu 2016

Erkki Oja oli yksi viitatuimmista tutkijoista kategoriassa tietotekniikka ja tekniikka.

1 2 3 4 »