Espoosta FCAI:n jäsen: tutkijat kehittämään tekoälyä kaupungin palveluihin

24. toukokuu 2018

FCAI on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämä tutkimuskeskus, joka kokoaa Suomen parhaat tekoälytutkijat.

Suomen Akatemialta 11,7 miljoonaa euroa profiloitumiseen

24. toukokuu 2018

Aalto-yliopiston hakemus oli kansainvälisen arviointipaneelin mielestä paras.

Laaja syvähaastattelututkimus paljastaa: vasta pelolla johtamisen lopettaminen sai Nokian luopumaan älypuhelimista

24. toukokuu 2018

Luopuminen vaati radikaalia muutosta yrityksen hallituksessa ja johdossa, vuosina 2007–2013 tehdyt haastattelut osoittavat.

Vanha tuote, uudella tavalla

23. toukokuu 2018

Kari Vanhatalo alkoi pohtia, miten luoda lisäarvoa puukuidulle ja metsäteollisuudelle. Syntyi entistä tehokkaampi ja ekologisempi tapa tuottaa pulveriselluloosaa.

Peter Liljeroth valittu akatemiaprofessoriksi

23. toukokuu 2018

Suomen Akatemia on valinnut yhteensä kymmenen uutta akatemiaprofessoria eri tieteenaloille. Aalto-yliopistoon on osoitettu myös seitsemän Suomen Akatemian rahoittamaa akatemiatutkijan sekä kahdeksan tutkijatohtoritehtävää.

Nuoret arvostavat Aalto-yliopistoa opiskelupaikkana

23. toukokuu 2018

Imagotutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat tuntevat Aallon parhaiten.

Millennium-teknologiapalkinto Tuomo Suntolalle

22. toukokuu 2018

Aalto-yliopiston tohtorialumnin innovaatio mahdollistaa tietoteknisten laitteiden valmistamisen ja kehityksen.

Yhä useampi nainen väittelee tekniikan tohtoriksi

18. toukokuu 2018

Tohtorikoulutus ja väittelijät ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana. Tämän päivän väittelijä on yhä nuorempi. Aallon tekniikan alan tohtoriohjelmista valmistuneista neljännes on naisia.

Tekniikan alan promootiossa vihitään uusia kunniatohtoreita

17. toukokuu 2018

Kunniatohtorin arvo myönnetään seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle.

Palkitut Tiede ja taide

Professori Kimmo Kasken jäähyväisseminaari toi Aaltoon huippututkijoita ympäri maailmaa

15. toukokuu 2018

Kaski jatkaa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen neuvonantajana.

Aalto-yliopisto 5. sijalle Euroopassa tuotantotalouden ja toimitusketjujen empiirisessä tutkimuksessa

15. toukokuu 2018

SCM Journal List -luokitus arvioi yliopistoja alan huipputason lehdissä julkaistujen tutkimusten perusteella.

Valmistuvat opiskelijat saavat muistoksi modernin pinssin rintapieleensä

14. toukokuu 2018

Taiteilija Inni Pärnäsen muuntautuva pinssi-idea voitti Aalto-yliopistosta valmistuville annettavan pinssin suunnittelukilpailun.

Opiskelu Tiede ja taide

Entä jos… -tapahtuma tarjoaa kevään nokkelinta puuhaa koko perheelle

14. toukokuu 2018

Lauantaina 19.5. kannattaa pakata koko perhe ja utelias mieli matkaan ja suunnata Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle.

Aalto EE vahvisti asemiaan arvostetussa Financial Timesin vertailussa

14. toukokuu 2018

Aalto University Executive Education on nyt 39. maailmassa liikkeenjohdon valmentajana.

Akateemikko Risto Nieminen Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian jäseneksi ja fysiikan tutkimuksen näköalapaikalle

9. toukokuu 2018

Jäsenyys on arvostettu tieteellinen kunnianosoitus.

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

7. toukokuu 2018

Petri Ala-Laurila ja Guy Julier kertovat, mitä verkkokalvon avulla voi oppia aivoista ja miksi muotoilua ei pidä vain tehdä ihmisille vaan myös heidän kanssaan.

Tiede ja taide Muut

Tekoälyn muodostamat sukupuut vahvistavat: Suomi oli jäykkä luokkayhteiskunta 1700–1800-luvuilla

3. toukokuu 2018

AncestryAI-sukupuualgoritmi yhdistää valtavia syntymätietoaineistoja tehokkaasti.

Aalto Festival alkaa jälleen – mukana uusi Friday Night Live

3. toukokuu 2018

Aaltolaisten osaaminen esillä yli 60 tapahtumassa toukokuussa. Tervetuloa osallistumaan!

Erittäin nopea laser saadaan aikaan kultananopartikkeleiden avulla

2. toukokuu 2018

Hyvin nopeiden, säädettävien ja vakaiden nanopartikkelihila-lasereiden avulla voisi kehittää tehokkaita kytkimiä ja sensoreita.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä miljoonarahoitus Aalto-vetoisille yrittäjyyden ja oppimisen hankkeille

26. huhtikuu 2018

Rahoitukset myönnettiin opiskelijayrittäjyyden edistämiseen sekä avoimien oppimateriaalien luomiseen matematiikassa, fysiikassa ja tietotekniikassa.

Opiskelu Yhteistyö

Millennium-teknologiapalkinto jaetaan 22.5.

26. huhtikuu 2018

Tervetuloa voittajan Millennium Talks -yleisöluennolle 23.5. Kandidaattikeskuksen Aalto-saliin.

Yhteistyö Muut

Entä jos palvelutalot korvattaisiin mummonmökeillä ja kosketusnäyttö taipuisi mihin tahansa?

25. huhtikuu 2018

Uusi juttu- ja videosarja katsoo tulevaisuuteen – ja kertoo aaltolaisista sen rakentajina.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Miljardit twiitit todistavat: somekuplat ja kaikukammiot ovat todellisia

24. huhtikuu 2018

Vastakkaisia mielipiteitä ymmärtämään ja välittämään pyrkivistä käyttäjistä tulee Twitterissä epäsuosittuja.

Tiedotteet Tiede ja taide

Uusi Magazine ilmestynyt verkossa – teemana kestävä kehitys

23. huhtikuu 2018

Aalto University Magazine 22 tarkastelee kestävän kehityksen ratkaisuja.

Einsteinin ennustama haamuvuorovaikutus todennettu massiivisten kappaleiden välillä

20. huhtikuu 2018

Kvanttilomittuminen on nyt havaittu ensi kertaa makroskooppisissa objekteissa.

1 2 3 4 »