Chris Brzuska on sitoutunut lisäämään ymmärrystä

21. syyskuu 2018

Apulaisprofessori Chris Brzuska on kiitollinen saadessaan tehdä työtä lahjakkaiden matematiikan ja tietotekniikan alan ihmisten kanssa – joka ikinen päivä.

Ossi Naukkarinen tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi

19. syyskuu 2018

Vararehtorin viisivuotinen kausi alkaa 1. marraskuuta.

Tekoäly tunnistaa koneen tekaisemat ravintola- ja tuotearvostelut ihmistä tarkemmin

17. syyskuu 2018

Tutkijat opettivat tekoälyn myös luomaan uskottavia arvioita. Tekoälyn avulla verkosta voisi siivota automaattisesti tehtailtuja arvioita.

Aalto-yliopistosta valmistuneet tyytyväisiä tutkintoonsa

17. syyskuu 2018

Seuraava uraseurantakysely käynnistyy syyskuussa.

Vihapuhetta tunnistavat tekoälyt menevät sekaisin ”rakkaudesta”

14. syyskuu 2018

Tutkijat osoittivat, että sosiaalisessa mediassa ja verkkopalveluissa käytettävät vihapuheentunnistimet ovat helposti ihmisten huijattavissa.

Tiedotteet Tiede ja taide

Apulaisprofessori Pekka Marttinen kehittää ratkaisuja päivänpolttaviin kysymyksiin

12. syyskuu 2018

Koneoppimisen ennustemalleja voidaan hyödyntää arvioimaan sote-uudistuksen kapitaatiomallia tai koko väestöä koskevaa seulontatarvetta.

Olli Ikkala nimitetty Aalto-professoriksi

6. syyskuu 2018

Teknillisen fysiikan laitoksen professori Olli Ikkala on nimitetty Aalto-professoriksi. Arvonimi myönnetään professoreille, joiden tieteelliset ansiot ovat poikkeuksellisen merkittäviä.

Tiede ja taide Palkitut

EU:lta jättisatsaus anturi- ja kuvantamisteknologian tuotekehitykseen – kaupallistamishankkeita sparraa Aalto-yliopiston Design Factory

6. syyskuu 2018

ATTRACT-hanke rahoittaa 170 tuotekehitysprojektia kutakin 100 000 eurolla.

Tiede ja taide Yhteistyö

Rehtori Ilkka Niemelä: ”Yliopistolla on suuri vastuu elinikäisestä oppimisesta”

5. syyskuu 2018

Lukuvuoden avajaispäivänä avattiin myös kampuksen ytimessä sijaitseva uusi Väre-rakennus.

Ahti Salosta vuoden 2018 Espoo Ambassador

30. elokuu 2018

Systeemianalyysin professori on tutkimusryhmineen tuonut matemaattisilla malleilla apua muun muassa kyberturvallisuusriskien arviointiin.

Palkitut Yhteistyö

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili Aallossa

30. elokuu 2018

Vieraat tutustuivat opiskelijayrittäjyyteen, tutkimusinnovaatioihin ja tutkimuksesta ponnistaneisiin yrityksiin.

Kesäkiihdyttämön ennätysvuosi

30. elokuu 2018

Opiskelijavetoinen kiihdyttämöohjelma Kiuas Accelerator järjestettiin jo yhdeksättä kertaa. Hakemuksia tuli tänä vuonna ennätysmäärä.

Tietoiset kokemukset syntyvät kehon tuntemusten perusteella

29. elokuu 2018

Tutkijoiden uusimmat tulokset paljastavat ensi kertaa ihmisten tietoisten kokemusten jakautuvan viiteen päätyyppiin.

Tutkijat valmistivat hiilinanoputkista ensimmäistä kertaa värillisiä kalvoja – käyttökohteita kosketusnäytöissä ja uudenlaisissa aurinkokennoissa

28. elokuu 2018

Menetelmällä voidaan valmistaa kerralla suuria määriä virheetöntä materiaalia. Salaisuus on atomin tarkkuudella hallitussa valmistusprosessissa – ja pienessä annoksessa hiilidioksidia.

Tiedotteet Tiede ja taide

Tekoälyn ja tietotekniikan kärkimenetelmiä esitellään sadoille konferenssivieraille Aalto-yliopistossa elokuussa

22. elokuu 2018

Menetelmiä on käytetty muun muassa parantamaan lääketestauksen turvallisuutta lapsilla ja ymmärtämään kosmosta.

Miten johtaa ulkoisia resursseja?

20. elokuu 2018

Tutkimuksen mukaan ainakin kuusi asiaa on huomioitava.

Aallon opiskelijoille mitaleita kansainvälisessä matematiikkakilpailussa

17. elokuu 2018

Alvar Kallio, Iiro Kumpulainen ja Timo Takala saivat kilpailusta pronssimitalin.

Opiskelu Palkitut

Salasanojen tallennusohjelmat ovat haavoittuvia sisäpiirihyökkäyksille

15. elokuu 2018

Tietokoneen osien ja ohjelmistojen sisäinen kommunikaatio on altis tietoturvaongelmille. Hyökkäyksiä ja murtoja voi tehdä tai aiheuttaa kuka tahansa, jolla on pääsy samalle tietokoneelle.

Aallon tietojenkäsittelytiede sijalle 72 maailmassa NTU-rankingissa

14. elokuu 2018

Myös kemian tekniikka, rakennustekniikka, sähkötekniikka ja insinööritieteet 150 parhaan joukkoon.

Vaihto-opiskelijasta start-up-maailmaan ja väitöskirjan tekijäksi

10. elokuu 2018

NordSecMob-ohjelmasta valmistunut Vilen Looga väitteli kesäkuussa. Tätä ennen hän oli ehtinyt perustaa Aallon kollegoiden kanssa startupin.

Matematiikan opettamisen täydennyskoulutusohjelma käynnistyy

10. elokuu 2018

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteinen ohjelma tarjoaa keinoja kasvattaa innostusta matematiikkaan.

Opiskelu Yhteistyö

Natalia Vuori nimitetty apulaisprofessorin tehtävään 1.9.2018 alkaen

30. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen professorin tehtävään (Assistant Professor I) on nimitetty TKT Natalia Vuori. Professuurin ala on yrittäjähenkinen johtaminen.

Tutkijat saivat valon suorittamaan laskuoperaatioita

30. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat rakensivat optisen laskimen hiuksen sadasosaakin ohuemmista nanolangoista. Sähkön sijaan se suorittaa laskutehtävät valon avulla, ensimmäistä kertaa maailmassa.

Aalto menestyi jälleen arvostetun Shanghai-rankingin alakohtaisissa vertailuissa

17. heinäkuu 2018

Kahdeksan Aallon tutkimusalaa sijoittui maailman 100 parhaan joukkoon.

Taksimarkkinat avautuvat uusille pelureille – ovatko säännöt tasapuoliset kaikille?

16. heinäkuu 2018

Tutkijaryhmä on selvittänyt, miten säänneltyjen markkinoiden avaaminen vaikuttaa kilpailuun ja yritysten toimintaan.

1 2 3 4 »