Haku maisteriohjelmiin on alkanut

15. joulukuu 2017

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin on 15.12.2017 – 24.1.2018.

Suomalaisen Tiedeakatemian Väisälän palkinnot 2017 professori Camilla Hollannille ja dosentti Sabrina Maniscalcolle

13. joulukuu 2017

Hollanti ja Maniscalco edustavat nopeasti kehittyviä ja laajasti kilpailtuja tutkimusaloja.

Fyysikot sukeltavat tuntemattomaan Higgsin bosonin löytymisen jälkeen

8. joulukuu 2017

Tuhannet tutkijat CERN-tutkimuskeskuksessa etsivät hiukkasia ja ilmiöitä, joita nykyfysiikka ei ole kyennyt vielä selittämään.

Suomi 100 -videosarja – visuaalisia tarinoita muutoksentekijöistä

7. joulukuu 2017

Aallon edeltäjät ovat olleet kasvualustana suomalaisen yhteiskunnan muutoksentekijöille jo 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Health Design 2017 toi yhteen terveydenhuollon, muotoilun ja teknologian osaajat

7. joulukuu 2017

Terveysteknologiaa voi kaupallistaa muotoilu- ja suunnitteluosaamisen avulla.

Yökukkujien sosiaaliset verkostot ovat laajempia kuin aamuvirkkujen

7. joulukuu 2017

Digitaalisen käyttäytymisemme jälkiä älypuhelimissa voidaan käyttää mielenterveysongelmien hoidossa.

Algoritmi voi tasapainottaa riitaisia näkemyksiä sosiaalisessa mediassa

5. joulukuu 2017

Valikoidut vaikutusvaltaiset käyttäjät voivat välittää tehokkaasti tietoa kiistanalaisen keskustelun kummaltakin äärilaidalta.

Pohjois-Tapiolan lukiolaiset vastaanottivat Aalto-yliopiston heijastimia

5. joulukuu 2017

Tuotantotalouden laitos ja sen henkilökunta, tunsi huolta oppilaiden turvallisuudesta ja päätti lahjoittaa heille 350 Aalto-yliopiston heijastinta

Kunniamerkkejä itsenäisyyspäivänä

4. joulukuu 2017

Tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä Aallon henkilöstölle. Hallituksen jäsen Bengt Holmström saa Suomen Leijonan suurristin.

Palkitut

Uraseurantakysely auttaa kehittämään opetusta

4. joulukuu 2017

Vuoden 2012 maisterialumneja ja 2014 tohtorialumneja pyydetään vastaamaan kyselyyn omasta urastaan.

Koko Otaniemi opettaa

1. joulukuu 2017

Uusi alustatalous mullistaa koulutusajattelua Otaniemen kampuksella. Koulu palveluna -malli leviää nyt myös perusopetukseen ja maailmalle.

Kampus

Ruotsin prinssi Daniel tutustui Aalto-yliopistoon

30. marraskuu 2017

Prinssiä ja tämän laajaa seuruetta kiinnosti erityisesti yliopiston yritysyhteistyö ja startup-yrittäjyys.

Kampus Yhteistyö Muut

Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen

30. marraskuu 2017

Kiihdyttämön tavoitteena on siivittää avaruusteknologiaan perustuvaa kasvuyrittäjyyttä Suomessa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

29. marraskuu 2017

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

Kampus Tiede ja taide

Kolme Aallon tutkijatohtoria esittää rohkeat tutkimusideansa Slushissa

28. marraskuu 2017

E-jätekeräyksen mullistaja, neuronien salojen tuntija ja liikeimprovisaatiopelien kehittäjä kisaavat Slushissa.

Tiede ja taide Muut

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

27. marraskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa vettähylkivien pintojen ja terveyttä edistävän kaupunkiympäristön salaisuuksia.

Uutta tietoa verkkokalvon toiminnasta – kirkkaassa valossa näkeminen onkin sauva- ja tappisolujen yhteispeliä

27. marraskuu 2017

Tutkijat osoittivat, että hämärän lisäksi tarvitsemme sauvasoluja myös kirkkaassa valossa.

Uusi menetelmä antaa ennätystarkan kuvan vettähylkivistä pinnoista

27. marraskuu 2017

Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä mikroskopiatekniikka auttaa muun muassa itsepuhdistuvien pintojen kehittämisessä.

HeatStock jaetulle ykkössijalle Helsinki Challenge -ideakilpailussa

24. marraskuu 2017

Aalto-vetoisen tiimin kehittämä materiaali varastoi lämpöenergiaa.

Palkitut Tiede ja taide Tiedotteet

Nokia Säätiön tunnustuspalkinto Suomen tekoälypioneerille, Aallon professori Erkki Ojalle

23. marraskuu 2017

Koneoppimisen, hahmontunnistuksen ja neuroverkkojen uranuurtaja, Aalto-yliopiston emeritusprofessori Erkki Oja on saanut Nokia Säätiön vuoden 2017 tunnustuspalkinnon.

Palkitut Tiede ja taide

Sosiaalisten aikataulujen tulisi seurata päivänvalon luonnollista rytmiä

22. marraskuu 2017

Tutkijat tarkastelivat noin miljoonan ihmisen anonyymejä matkapuhelintietoja ”todellisuuslouhinnan” (reality mining) avulla.

Suomen kaikki sankarihautausmaat ja -vainajat Sotasammon uudessa verkkosovelluksessa

22. marraskuu 2017

Palvelussa on 12 miljoonaa tietojen välistä yhteyttä.

FITech kehittää yliopistokoulutusta elinkeinoelämän kanssa

21. marraskuu 2017

Ensimmäisenä tavoitteena lisätä tekniikan alan osaajien määrää Lounais-Suomessa.

Tiedotteet Yhteistyö

Metrolla pääsee nyt Otaniemeen

18. marraskuu 2017

Länsimetro kytkee yliopiston entistä tiiviimmin muuhun pääkaupunkiseutuun.

Kampus

Paras tapa kokea Slush

16. marraskuu 2017

Maailmanmaineeseen kasvaneen startup-tapahtuman järjestämiseen osallistuu tänäkin vuonna yli 2000 vapaaehtoista. Opiskelijat Johannes Tervo ja Niklas Jalonen kertovat, miksi ovat mukana.

Yhteistyö Muut

1 2 3 4 »