Miljoona euroa aivojen sähkömagneettisen stimulaation kehittämiseen

26. huhtikuu 2017

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt avustuksen Aalto-yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston yhteishankkeelle.

Aalto maineeltaan ykkönen nuorten keskuudessa

25. huhtikuu 2017

Imagotutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat arvostavat Aallon edelläkävijyyttä ja erottuvuutta.

Professori Iiro Jääskeläisen aivotutkimuksessa käytetään ärsykkeenä elokuvia

25. huhtikuu 2017

Aivotutkimuksen mullistumisella tulee olemaan valtavan laaja vaikutus lähivuosina.

Nexus voittajaksi Kemistin korttelin arkkitehtuurikilpailussa

25. huhtikuu 2017

Kansainvälisen kutsukilpailun voittaneen ehdotuksen laati Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Kampus Tiedotteet

Elokuvatutkimus osoitti: Multitasking kuormittaa aivoja

25. huhtikuu 2017

Aivot toimivat tehokkaimmin, kun ne saavat keskittyä pidempään yhteen tehtävään kerrallaan.

Itsejärjestäytyneitä nanorakenteita voidaan hallita valikoidusti

24. huhtikuu 2017

DNA:n itsejärjestäytyminen mahdollistaa plasmonisten metamolekyylien optisten ominaisuuksien hallinnan aivan uudella tavalla.

Tiedotteet Tiede ja taide

CCIS-maisteriohjelman täydennyshaku käynnissä 3.5. asti

21. huhtikuu 2017

Ohjelman kuudessa pääaineessa haetaan it-alan osaajia diplomi-insinöörin tutkintoon.

Jane ja Aatos Erkon säätiöltä yli 3 miljoonan euron lahjoitukset

19. huhtikuu 2017

Säätiö lahjoitti 300 000 euroa teknologiakasvatuksen professuuriin.

Monialaisuuden teoria ja käytäntö

18. huhtikuu 2017

Nykymaailman entistä mutkikkaammat ongelmat harvoin ratkeavat vain yhden tieteenalan voimin. Mutta miten monialaisuutta käytännössä toteutetaan?

Magazinen teemana monialaisuus

18. huhtikuu 2017

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 19 tarkastelee monialaisuutta kilpailuetuna.

Aalto-2-satelliitti laukaistaan avaruuteen tänään

18. huhtikuu 2017

Laukaisu tapahtuu Floridasta Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta Suomen aikaan illalla.

Aalto-yliopisto hakee uutta rehtoria

13. huhtikuu 2017

Avoin haku yliopiston seuraavan rehtorin nimittämiseksi on käynnistynyt. Myös yhteisöltä toivotaan ehdotuksia sopivista kandidaateista.

Aalto-yliopisto ja KONE tiiviimpään yhteistyöhön

13. huhtikuu 2017

Tutkimusyhteistyön alueita ovat muun muassa langattomat teknologiat ja rakennusten tietomallit.

Tiedotteet Yhteistyö

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi

11. huhtikuu 2017

Tekniikan ala houkutteli 11 % enemmän ensisijaisia hakijoita. Kauppatieteiden suomenkielisen ohjelman ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 8 %.

Bootcamp vie Design Factoryn viestiä maailmalle

11. huhtikuu 2017

Otaniemestä haettiin inspiraatiota ongelmalähtöiseen oppimiseen ja poikkitieteelliseen tiimityöhön.

Opiskelu Yhteistyö

Libertas nousi DataBusiness Challenge -kilpailun voittajaksi

11. huhtikuu 2017

Libertas on suunniteltu parantamaan työllisyystilannetta hyödyntäen täydentävän älyn mahdollisuuksia.

Konferenssissa pureudutaan digimurroksen vaikutuksiin

10. huhtikuu 2017

Yritykset ja tutkijat kohtaavat tieteellisessä konferenssissa Aalto Design Factoryllä.

Lähes 5 miljoonaa euroa biomimetiikan ja kvanttiteknologian pioneeritutkimukseen

7. huhtikuu 2017

Olli Ikkala sai arvostetun ERC Advanced Grant -rahoituksen toista ja Jukka Pekola ensimmäistä kertaa.

Tiedotteet Tiede ja taide

Suomen itsenäisyyden juhlavuotena myös Aalto-yliopisto juhlii osaamistaan näyttävästi

6. huhtikuu 2017

Aalto Festival tuo makupaloja ylioppilaskunnan järjestämään Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaan 19.4. Festivaali on käynnissä toukokuun ajan.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Vuorineuvos Matti Sundbergin laaturahaston apuraha Mieli.net- ja Depis.net -sivustojen kehittäjille

5. huhtikuu 2017

Professori Maritta Välimäen ryhmineen kehittämät sivustot tukevat käyttäjiä ja hoitohenkilöstöä.

Palkitut

Aalto 5. maailmassa 2000-luvulla perustettujen yliopistojen joukossa

5. huhtikuu 2017

Times Higher Educationin vertailussa Aalto on 27. sijalla alle 50-vuotiaista nuorista yliopistoista.

Algoritmi optimoi graafisen esityksen käyttäjää varten

5. huhtikuu 2017

Datan suuri määrä vaatii tiedon analysoinnin ja optimoinnin automatisointia.

Maisteriopintoihin hyväksyttiin 1033 hakijaa

5. huhtikuu 2017

Aalto-yliopiston maisteriohjelmien hakuaika päättyi 25. tammikuuta ja valinnan tulokset on julkaistu 5.4.2017.

Alumni Casper von Koskull isännöi alumnien tapaamista Tukholmassa

4. huhtikuu 2017

Alumnit kokoontuivat kuulemaan uutisia Aalto-yliopiston viimeaikaisesta kehityksestä ja yliopiston ympärille kasvaneesta startup-yhteisöstä.

Vuoden 2018 Millennium-teknologiapalkinnon ehdokkaiden haku 3.4.–31.7.

3. huhtikuu 2017

Tekniikan Akatemian järjestämän kilpailun ehdokkaita palkinnon saajiksi voi esittää 3.4.–31.7.

Yhteistyö Muut

1 2 3 4 »