Suomesta terveysteknologian edelläkävijä tekoälyä hyödyntämällä

12. maaliskuu 2018

Tekoälyn luomaa tehokkuutta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta puitiin naistenpäivän alumniseminaarissa.

Muut Yhteistyö

Tekniikan ala on monipuolisempaa kuin yläkoululaiset tytöt ajattelivat

9. maaliskuu 2018

Työelämässä pärjää vahvan perustutkinnon sekä kieli- ja viestintätaitojen avulla.

Opiskelu Tiede ja taide

Huippusuosittu Twitter-konferenssi saa jatkoa 8. maaliskuuta – luvassa 16 tuntia aivotutkimusta

7. maaliskuu 2018

Pääesitelmien aiheita ovat muun muassa sosiaaliset aivot ja tunteiden vaikutus puheen tuottamiseen.

Tiede ja taide Muut

Raskausdiabeteksen hoitoon tekoälyä hyödyntävä sovellus

7. maaliskuu 2018

Tekoäly mahdollistaa yksilöllisen ennusteen odottavalle äidille ja syntyvälle lapselle. Yksilöllisten suositusten tavoitteena on käyttäjän kannalta positiivinen kokemus ja samalla glukoositason kannalta hyödyllinen toiminta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Tapahtuma: Uusi media brändien haastajana

7. maaliskuu 2018

Experience Platformin järjestämässä tapahtumassa tutkitaan YouTuben brändeille tarjoamia mahdollisuuksia.

Eroon rutiiniohjelmoinnista: jättimäisten tietojärjestelmien suunnittelu automaattiseksi tekoälyllä

6. maaliskuu 2018

Jättimäiset hankkeet voi uudella innovaatiolla toteuttaa puhtaalta pöydältä - ei enää rutiiniohjelmointia tai vanhojen järjestelmien yhdistelyä.

Sosiaalinen tuki parantaa verkkokurssin suorituksia

6. maaliskuu 2018

Tutkijat eivät tuloksista huolimatta suosittele kavereiden käyttämistä oppimisen tukena. Kavereilta saatu tuki voi pinnallistaa oppimista sen sijaan, että oma osaaminen kehittyisi.

Opiskelu Tiede ja taide

Museoesineiden teleporttausta, lainausta ja tuhoamista – voisiko tämä tapahtua Kansallismuseossa?

5. maaliskuu 2018

Perinteiset museokäytännöt saivat kyytiä, kun opiskelijat muotoilivat museoiden tulevaisuutta.

Opiskelu Yhteistyö

Tutkijat löysivät uuden kvanttihiukkasen – pallosalamaa muistuttavan skyrmionin

2. maaliskuu 2018

Solmumainen skyrmioni voi auttaa tutkijoita pitämään plasmapalloa koossa tehokkaasti.

Taide ja muotoilu sijalle 9 maailmassa

28. helmikuu 2018

QS-rankingin mukaan myös Aalto-yliopiston arkkitehtuuri ja liiketaloustiede ylsivät sadan parhaan joukkoon.

Professori emerita Kaisa Nybergille Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto

28. helmikuu 2018

Kaisa Nyberg palkittiin tiedon tehokkaasta salaamisesta ja turvallisista viestien valtateistä.

Palkitut Tiede ja taide

UPM Biofore Boot Campissa opiskelijat pääsivät ratkomaan oikeita ongelmia

27. helmikuu 2018

Monialaisissa tiimeissä ideoitiin uusia pakkausratkaisuja paperirullille, opittiin ryhmätyötaitoja, verkostoitumista ja omien ideoiden vaikuttavaa esittämistä.

Opiskelu Yhteistyö

Memento-elokuvan avulla selvitetty aivojen tapaa muistaa ja tulkita tapahtumia vihjeistä

21. helmikuu 2018

Katsoja saa elokuvan avainkohdissa uutta tietoa juonen hahmottamiseksi, ja kohdat aiheuttavat identtiset reaktiot katsojan aivoissa.

Potilaslähtöisyys ja yksilöllinen hoito haastavat terveydenhuollon säästötarpeet

15. helmikuu 2018

Tulevaisuuden sote-palvelut vaativat nykyistä parempaa, vaikuttavuuteen perustuvaa johtamista.

Suomalaisinnovaatio voi vähentää merkittävästi avosydänleikkauksien komplikaatioita

15. helmikuu 2018

Joka viides potilas kärsii sydämen vajaatoiminnasta leikkauksen jälkeen.

INTERVENTIO KAUPUNKITILAAN -kirja julkaistu

15. helmikuu 2018

Interventio kaupunkitilaan - kirja esittelee kolme eri perspektiiviä interventiotaiteeseen ja sen tekemiseen Anna Jensenin, Denise Zieglerin ja Taina Rajantin projektien kautta.

Opiskelu Tiede ja taide

Rakkaus ja pelko näkyvät kaikkialla aivoissa, ei vain tietyssä osassa

14. helmikuu 2018

Vihan ja ilon kaltaisten perustunteiden aivomekanismit muistuttavat eri ihmisillä toisiaan. Sosiaalisissa tunteissa, kuten kiitollisuudessa ja halveksunnassa, erot ovat selvästi suurempia.

Suomalaiset nuoret tutkijat: “Saimme Millennium-voittajilta ideoita ja motivaatiota”

9. helmikuu 2018

Uusi tutkijasukupolvi pääsi tapaamaan Millennium-teknologiapalkinnon voittajia ja nobelisteja nuorten tutkijoiden konferenssissa Singaporessa.

Kasvuyrityskeskus A Grid avautui kampuksella

8. helmikuu 2018

Suomalainen startup-kulttuuri auttoi A Gridin vetäjää Leigh Ewiniä asettumaan uuteen kotimaahansa.

Kampus Yhteistyö

Rinnakkaislaskenta avuksi teräsuunin ohjaukseen ja laadunvalvontaan

7. helmikuu 2018

Christian Westerlundin diplomityön tulokset edistävät terästeollisuuden tuottavuutta. Työn taustalla ovat Aalto-yliopiston monialaiset opinnot.

Opiskelu Tiede ja taide

Sopiva uimavesi saattaa tulevaisuudessa löytyä verkkosovelluksen avulla

6. helmikuu 2018

Water Hackathon-kurssilla ratkaistavat ongelmat liittyivät vesitilanteeseen, tulviin ja veden laatuun.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö

Uudenlaisten aurinkokennojen ikääntymistutkimuksessa suuria puutteita

6. helmikuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat havaitsivat, että vain murto-osa testeistä on tehty useammalla kennolla ja oikeissa käyttöolosuhteissa.

Max Knuts voitti diplomityöllään SSJS Strategiapalkinnon

5. helmikuu 2018

Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) jakaa vuosittain arvostetun strategiapalkinnon yhteistyössä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen Säätiön kanssa.

Palkitut

Optisia miniatyyriantenneja DNA:n avulla

2. helmikuu 2018

Tutkijat kehittivät uuden massatuotantoon soveltuvan valmistustekniikan pienille ja muodoiltaan erittäin tarkoille metallisille nanorakenteille.

Kitkaa siellä missä sitä ei pitänyt olla: äärimmäisen kylmissä supranesteissä

1. helmikuu 2018

Tutkijoiden löytämän ilmiön ymmärtäminen on ratkaisevaa muun muassa kvanttitietokoneiden suorituskyvyn parantamiseksi.

1 2 3 4 5 »