Kunniamerkkejä itsenäisyyspäivänä

4. joulukuu 2017

Tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä Aallon henkilöstölle. Hallituksen jäsen Bengt Holmström saa Suomen Leijonan suurristin.

Palkitut

Uraseurantakysely auttaa kehittämään opetusta

4. joulukuu 2017

Vuoden 2012 maisterialumneja ja 2014 tohtorialumneja pyydetään vastaamaan kyselyyn omasta urastaan.

Koko Otaniemi opettaa

1. joulukuu 2017

Uusi alustatalous mullistaa koulutusajattelua Otaniemen kampuksella. Koulu palveluna -malli leviää nyt myös perusopetukseen ja maailmalle.

Ruotsin prinssi Daniel tutustui Aalto-yliopistoon

30. marraskuu 2017

Prinssiä ja tämän laajaa seuruetta kiinnosti erityisesti yliopiston yritysyhteistyö ja startup-yrittäjyys.

Kampus Yhteistyö Muut

Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen

30. marraskuu 2017

Kiihdyttämön tavoitteena on siivittää avaruusteknologiaan perustuvaa kasvuyrittäjyyttä Suomessa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

29. marraskuu 2017

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

Kampus Tiede ja taide

Kolme Aallon tutkijatohtoria esittää rohkeat tutkimusideansa Slushissa

28. marraskuu 2017

E-jätekeräyksen mullistaja, neuronien salojen tuntija ja liikeimprovisaatiopelien kehittäjä kisaavat Slushissa.

Tiede ja taide Muut

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

27. marraskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa vettähylkivien pintojen ja terveyttä edistävän kaupunkiympäristön salaisuuksia.

Uutta tietoa verkkokalvon toiminnasta – kirkkaassa valossa näkeminen onkin sauva- ja tappisolujen yhteispeliä

27. marraskuu 2017

Tutkijat osoittivat, että hämärän lisäksi tarvitsemme sauvasoluja myös kirkkaassa valossa.

Uusi menetelmä antaa ennätystarkan kuvan vettähylkivistä pinnoista

27. marraskuu 2017

Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä mikroskopiatekniikka auttaa muun muassa itsepuhdistuvien pintojen kehittämisessä.

HeatStock jaetulle ykkössijalle Helsinki Challenge -ideakilpailussa

24. marraskuu 2017

Aalto-vetoisen tiimin kehittämä materiaali varastoi lämpöenergiaa.

Palkitut Tiede ja taide Tiedotteet

Nokia Säätiön tunnustuspalkinto Suomen tekoälypioneerille, Aallon professori Erkki Ojalle

23. marraskuu 2017

Koneoppimisen, hahmontunnistuksen ja neuroverkkojen uranuurtaja, Aalto-yliopiston emeritusprofessori Erkki Oja on saanut Nokia Säätiön vuoden 2017 tunnustuspalkinnon.

Palkitut Tiede ja taide

Sosiaalisten aikataulujen tulisi seurata päivänvalon luonnollista rytmiä

22. marraskuu 2017

Tutkijat tarkastelivat noin miljoonan ihmisen anonyymejä matkapuhelintietoja ”todellisuuslouhinnan” (reality mining) avulla.

Suomen kaikki sankarihautausmaat ja -vainajat Sotasammon uudessa verkkosovelluksessa

22. marraskuu 2017

Palvelussa on 12 miljoonaa tietojen välistä yhteyttä.

FITech kehittää yliopistokoulutusta elinkeinoelämän kanssa

21. marraskuu 2017

Ensimmäisenä tavoitteena lisätä tekniikan alan osaajien määrää Lounais-Suomessa.

Tiedotteet Yhteistyö

Metrolla pääsee nyt Otaniemeen

18. marraskuu 2017

Länsimetro kytkee yliopiston entistä tiiviimmin muuhun pääkaupunkiseutuun.

Paras tapa kokea Slush

16. marraskuu 2017

Maailmanmaineeseen kasvaneen startup-tapahtuman järjestämiseen osallistuu tänäkin vuonna yli 2000 vapaaehtoista. Opiskelijat Johannes Tervo ja Niklas Jalonen kertovat, miksi ovat mukana.

Yhteistyö Muut

Euroopan suurin hackathon Junction täyttää Dipolin

16. marraskuu 2017

Aalto-yliopiston päärakennus muuttuu valtavaksi hackathon-yhteisöksi 24.–26.11., kun yli 1400 koodaria ja suunnittelijaa ympäri maailmaa saapuu ratkomaan tosielämän haasteita.

Kampus Tiedotteet Tiede ja taide Opiskelu

Aalto vastaa tietoturvaosaajien pulaan uudella maisteriohjelmalla – sai EU:lta lähes 3 miljoonan euron rahoituksen

16. marraskuu 2017

SECCLO-maisteriohjelma kouluttaa opiskelijoita kahteen nykyaikaisten tietojärjestelmien haasteeseen: pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Varaosat digitaalisiksi: tehoa teollisuuden varaosaliiketoimintaan

15. marraskuu 2017

Jopa 5 prosenttia varaosista voitaisiin nykyisin säilyttää digitaalisissa varastoissa. Tämä parantaisi ja nopeuttaisi osien saatavuutta ja säästäisi merkittävästi kustannuksia.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta datatieteen ja tekoälyn avulla

14. marraskuu 2017

Datatieteeseen liittyvästä osaamisesta on tulossa tärkeä taito lähes jokaisella tieteenalalla, ja datatieteilijät ovat kysyttyä työvoimaa työmarkkinoilla.

Berylliumilla seostettu galliumnitridi voi pienentää tehoelektroniikan energiahävikkiä

9. marraskuu 2017

Parhaimmillaan energiatehokkuuden muutos voi olla samaa suurusluokkaa kuin hehkulampuista ledeihin siirryttäessä.

Dipoli on kaikille avoin olohuone

8. marraskuu 2017

Upea Dipoli sai kolmannen elämänsä Aalto-yliopiston päärakennuksena. Tervetuloa tutustumaan!

Kampus

Harri Lähdesmäki louhii sairauksien jälkiä datamassoista

5. marraskuu 2017

Laskentatieteilijän tutkimus auttaa ymmärtämään tyypin 1 diabeteksen, astman ja Alzheimerin taudin mekanismeja ja ennustamaan niiden puhkeamista.

Weylin metamateriaalien kaareva geometria mahdollistaa elektroniset innovaatiot

2. marraskuu 2017

Keinotekoinen kvanttimateriaali käyttää yleistä suhteellisuusteoriaa muun muassa elektronisissa näkymättömyyslaitteissa.

1 2 3 4 5 »