Tutkimusallianssi tukemaan yrityksiä automatisoituvan liikenteen ja logistiikan aloilla

11. kesäkuu 2018

Suomella on hyvät mahdollisuudet nousta autonomisen liikenteen ja logistiikan osaamisen ja ketterän kehittämisen johtavaksi maaksi.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Vauhtia energialiiketoiminnan innovaatioihin

7. kesäkuu 2018

EIT InnoEnergy -verkoston ja Aallon yhteistyö tukee energiasektorin yrittäjyyttä.

Aalto nousi Pohjoismaiden nuorten yliopistojen ykköseksi

7. kesäkuu 2018

Times Higher Educationin tuoreessa vertailussa Aalto kiri sijalle 22 alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa.

Tohtorikoulutus 2.0 – Vastaako tohtorikoulutus muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin?

6. kesäkuu 2018

Tekniikan alan tulevat kunniatohtorit ottavat kantaa tohtorikoulutuksen haasteisiin yleisölle avoimessa paneelissa 14. kesäkuuta.

Loistoristeilijä ei synny ilman tutkimusta

6. kesäkuu 2018

Laivanrakentaja Sisko Hellgren selvitti väitöskirjassaan, miten risteilijä valmistuu aikaa ja kustannuksia säästäen, mutta laadusta tinkimättä.

DI-hakukohteiden todistusvalinta uudistuu vuonna 2020

6. kesäkuu 2018

Muutos koskee diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalintaan kuuluvia diplomi-insinöörikoulutusohjelmia seitsemässä suomalaisessa yliopistossa.

Taipuisien aurinkokennojen massatuotannon haasteet selvitetty: pullonkauloina kestävyys ja ympäristöystävällisyys

5. kesäkuu 2018

Avain kestävien ja ekologisten kennojen valmistamiseen on keksiä, miten kapseloida kennot eli suojata niiden toiminnalliset osat.

Kvanttitietokoneen peruspalikoille löytyi uusi lupaava rakennusmateriaali

4. kesäkuu 2018

Topologisten suprajohteiden avulla voidaan tehdä komponentteja, joissa sähkö pääsee kulkemaan täysin ilman vastusta.

Aalto-yliopiston vuoden 2018 todistusvalinnan tulokset on julkaistu

30. toukokuu 2018

Kauppatieteissä 60 prosenttia uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Kaikki opiskelupaikan saaneet tiedetään viimeistään 28. kesäkuuta.

Käytännön työ ei tutkijaa pahenna

30. toukokuu 2018

Professori Pirjo Sanaksenaho toivoo, että arkkitehtuurin laitoksella nähtäisiin tulevaisuudessa väitöskirjoja, joissa arkkitehdin perustyö eli suunnittelu on olennainen osa tutkimusta.

Tutkijat löysivät uusia todisteita aikakiteiden olemassaolosta

28. toukokuu 2018

Itsenäisesti liikkuvalla rakenteella voi olla iso merkitys esimerkiksi kvanttitietokoneiden tai muiden kvanttilaitteiden rakentamisessa.

Espoosta FCAI:n jäsen: tutkijat kehittämään tekoälyä kaupungin palveluihin

24. toukokuu 2018

FCAI on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämä tutkimuskeskus, joka kokoaa Suomen parhaat tekoälytutkijat.

Suomen Akatemialta 11,7 miljoonaa euroa profiloitumiseen

24. toukokuu 2018

Aalto-yliopiston hakemus oli kansainvälisen arviointipaneelin mielestä paras.

Laaja syvähaastattelututkimus paljastaa: vasta pelolla johtamisen lopettaminen sai Nokian luopumaan älypuhelimista

24. toukokuu 2018

Luopuminen vaati radikaalia muutosta yrityksen hallituksessa ja johdossa, vuosina 2007–2013 tehdyt haastattelut osoittavat.

Vanha tuote, uudella tavalla

23. toukokuu 2018

Kari Vanhatalo alkoi pohtia, miten luoda lisäarvoa puukuidulle ja metsäteollisuudelle. Syntyi entistä tehokkaampi ja ekologisempi tapa tuottaa pulveriselluloosaa.

Peter Liljeroth valittu akatemiaprofessoriksi

23. toukokuu 2018

Suomen Akatemia on valinnut yhteensä kymmenen uutta akatemiaprofessoria eri tieteenaloille. Aalto-yliopistoon on osoitettu myös seitsemän Suomen Akatemian rahoittamaa akatemiatutkijan sekä kahdeksan tutkijatohtoritehtävää.

Nuoret arvostavat Aalto-yliopistoa opiskelupaikkana

23. toukokuu 2018

Imagotutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat tuntevat Aallon parhaiten.

Millennium-teknologiapalkinto Tuomo Suntolalle

22. toukokuu 2018

Aalto-yliopiston tohtorialumnin innovaatio mahdollistaa tietoteknisten laitteiden valmistamisen ja kehityksen.

Yhä useampi nainen väittelee tekniikan tohtoriksi

18. toukokuu 2018

Tohtorikoulutus ja väittelijät ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana. Tämän päivän väittelijä on yhä nuorempi. Aallon tekniikan alan tohtoriohjelmista valmistuneista neljännes on naisia.

Tekniikan alan promootiossa vihitään uusia kunniatohtoreita

17. toukokuu 2018

Kunniatohtorin arvo myönnetään seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle.

Palkitut Tiede ja taide

Professori Kimmo Kasken jäähyväisseminaari toi Aaltoon huippututkijoita ympäri maailmaa

15. toukokuu 2018

Kaski jatkaa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen neuvonantajana.

Aalto-yliopisto 5. sijalle Euroopassa tuotantotalouden ja toimitusketjujen empiirisessä tutkimuksessa

15. toukokuu 2018

SCM Journal List -luokitus arvioi yliopistoja alan huipputason lehdissä julkaistujen tutkimusten perusteella.

Valmistuvat opiskelijat saavat muistoksi modernin pinssin rintapieleensä

14. toukokuu 2018

Taiteilija Inni Pärnäsen muuntautuva pinssi-idea voitti Aalto-yliopistosta valmistuville annettavan pinssin suunnittelukilpailun.

Opiskelu Tiede ja taide

Entä jos… -tapahtuma tarjoaa kevään nokkelinta puuhaa koko perheelle

14. toukokuu 2018

Lauantaina 19.5. kannattaa pakata koko perhe ja utelias mieli matkaan ja suunnata Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle.

Aalto EE vahvisti asemiaan arvostetussa Financial Timesin vertailussa

14. toukokuu 2018

Aalto University Executive Education on nyt 39. maailmassa liikkeenjohdon valmentajana.

1 2 3 4 5 »