Älypuhelimet sekä säästävät että tuhlaavat aikaa

27. lokakuu 2014

Käyttäjät kokevat älypuhelimen vaikutuksen omaan ajankäyttöönsä ristiriitaiseksi.

Kunniatohtori Claudia Tesche haluaa “soittaa aivoille niiden omaa musiikkia”

27. lokakuu 2014

Aalto-yliopisto vihki pitkäaikaisen vierailevan professorinsa Claudia Teschen Tekniikan kunniatohtoriksi promootioseremoniassaan 10. lokakuuta 2014.

Nanohiiliputkien löytäjä Sumio Iijima vihittiin kunniatohtoriksi

27. lokakuu 2014

Vuonna 1991 tehdyn löydön jälkeen hiilinanoputket ovat olleet yksi kiihkeimmin tutkituista materiaaleista fysiikassa.

Oppimispalveluiden päälliköksi Eija Zitting

23. lokakuu 2014

DI Eija Zitting vastaa oppimispalveluiden toiminnasta ja organisoinnista yhdessä vararehtorin kanssa.

Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi vihitty algoritmitutkimuksen pioneeri Esko Ukkonen: ”Laskenta on kuin sähköä”

22. lokakuu 2014

Professori Esko Ukkonen vihittiin Aalto-yliopiston promootioseremoniassa 10.10.2014 tekniikan kunniatohtoriksi.

Mitä yhteistä on kävelykepillä ja laulukirjalla?

22. lokakuu 2014

Ikäteekkareilla on ollut tapana muistella tapaamisissaan opiskeluaikojen tapahtumia.

Aalto-tohtori Kalle Karhu soveltaa ammatissaan väitöstyönsä oppeja

21. lokakuu 2014

Yksi ensimmäisistä väitöskirjansa Aalto-yliopiston aikana tehnyt Kalle Karhu kehitti tutkimuksessaan tehokkaampia merkkijonohaun menetelmiä.

Diplomityöurakka sai unohtumattoman päätöksen

21. lokakuu 2014

Aalto Service Factory palkitsi Krista Palmun parhaasta palvelualan lopputyöstä, ja IBM kutsui hänet palkintomatkalle Prahaan.

Opiskelu Palkitut

Tekniikan yliopistojen yhteistyö on yhä monipuolisempaa

20. lokakuu 2014

Suomen seitsemän tekniikan yliopistoa kehittävät yhdessä opetuksen laatua ja karsivat päällekkäisyyksiä.

Opiskelu Yhteistyö

Päätöksenteossa on väliä sillä, kuka sinua koskettaa

20. lokakuu 2014

Uuden tutkimuksen mukaan kosketus saa ihmiset hyväksymään epäreiluja tarjouksia todennäköisemmin ainoastaan tuntemattomien välillä

Maailman huiput kohtaavat tiedetapahtumassa 16.–20.11.

20. lokakuu 2014

Academic Summit kokoaa tieteen ja yrityselämän edustajia keskustelemaan yliopistojen roolista talouskasvuun ja työpaikkojen syntymiseen.

Yrittäjyys osaksi opintoja ja elämää

16. lokakuu 2014

Yrittäjyydestä kiinnostunutta opiskelijaa hemmotellaan Aallossa inspiroivilla luennoilla ja käytännönläheisillä kursseilla.

Renessanssi-yrittäjä tekee omaa juttuaan

15. lokakuu 2014

Harrastuksesta voi tulla osa kannattavaa liiketoimintaa, tuore väitöstutkimus osoittaa.

Aallosta ponnistanut aivostimulaatioyhtiö listautuu pörssiin

13. lokakuu 2014

Nexstimin kehittämällä laitteella on saatu lupaavia tuloksia aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa.

Tutkimuslähtöisen yrityksen perustaja Perustieteiden korkeakoulun Vuoden 2014 alumniksi

9. lokakuu 2014

Rob Blaauwgers valittiin vuoden alumniksi.

Palkitut

Kolme tieteen huippua kunniatohtoreiksi Perustieteiden korkeakoulun tutkimusaloilta

8. lokakuu 2014

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiossa promovoidaan kymmenen merkittävää tieteen ja yhteiskunnan vaikuttajaa.

Palkitut Tiede ja taide

Edullisempia ja parempia led-valoja

8. lokakuu 2014

Aalto-yliopistossa tutkitaan äskettäin Nobel-palkittuja ledejä. Tavoitteena on löytää niille parempia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä.

Tutkijat viittaavat mieluiten hyvämaineisiin tutkijoihin

7. lokakuu 2014

Jos tutkijalla on hyvä maine, muut tutkijat viittaavat hänen tutkimukseensa useammin, havaitsivat Aalto-yliopiston tilastofyysikot.

Tekniikan alan tohtoripromootioita 80 vuotta

6. lokakuu 2014

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut järjestävät toisen yhteisen juhlallisen tohtoripromootion 10.10.2014 Espoon Otaniemessä.

Tuula Teeri infrastruktuureita kehittävään komiteaan

3. lokakuu 2014

Suomen Akatemian nimittämään komiteaan kuuluu tieteen ja tutkimuksen asiantuntijoita.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Energy Garagen opiskelu- ja innovaatiotila otettu käyttöön

3. lokakuu 2014

Luvassa on muun muassa pikosähköverkon rakentamista ja vihreän IT-teknologian hanke: laskeva lämpömittari.

Palanen Piilaaksoa Otaniemeen

26. syyskuu 2014

”Paras kokemus ikinä”, huudahtaa kuin yhdestä suusta opiskelijaryhmä, joka vietti viime kesän opiskellen Stanfordin yliopiston kesäkoulussa.

Professori Eero Hyvöselle tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

24. syyskuu 2014

Palkinto on tunnustus Hyvösen johtaman tutkimusryhmän työstä suomalaisen semanttisen webin kehittämisessä.

Palkitut Tiedotteet

Aalto-lähtöinen aivostimulaatioyhtiö suunnittelee listautumista

19. syyskuu 2014

Nexstimin kehittämällä laitteella on saatu erittäin lupaavia tuloksia aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa Yhdysvalloissa.

Tutkijat palkittiin UbiComp 2014 -konferenssissa

19. syyskuu 2014

Aallon tutkijat saivat parhaan artikkelin palkinnon. Artikkeli esittelee uuden menetelmän digitaalisten näyttöjen konfigurointiin ja hallintaan.

Tiede ja taide Palkitut Tiedotteet

« 24 25 26 27 28