Puolustusvoimat, Palkeet ja Sote Uusimaan vammaispalveluiden kehittäjät mukana hackathon-kurssilla

2. marraskuu 2017

130 opiskelijaa ideoi ja toteuttaa digitalisaatioprojekteja.

Maisteriopiskelija Daniel Bruzual yhdisti menestyksellä ohjelmistokontit ja esineiden internetin

1. marraskuu 2017

Bruzual esitteli esineiden internetiin liittyvää tutkimustaan Docker-konferenssissa.

Opiskelu Tiede ja taide

Kehitä vihreää liikeideaasi Greenhouse-ohjelmassa

31. lokakuu 2017

Haku Greenhouse-ilmastoyrittäjyysohjelmaan on käynnissä 30.11. asti. Ohjelma tarjoaa yritysvalmennusta ja vahvan eurooppalaisen verkoston.

Diplomi‐insinööri‐ ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta uudistuu vaiheittain vuosina 2019–2020

30. lokakuu 2017

Diplomi‐insinöörihakukohteiden valintakoe uudistuu jo keväällä 2019.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

Elokuvatutkimus selvitti, miten aivot reagoivat hankaliin moraalikysymyksiin

27. lokakuu 2017

Elokuvahenkilöiden sukulaisuussuhde vaikutti selvästi katsojien aivoissa tapahtuviin reaktioihin.

Suomen suurin ICT-alan rekrytointitapahtuma tulee taas

25. lokakuu 2017

TalentIT 2017 -tapahtumaan 2.11. on tulossa yli sata näytteilleasettajaa.

Yhteistyö Tiedotteet

Aallon tietojenkäsittelytiede maailman 47. paras US News -rankingissa

25. lokakuu 2017

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden sekä avaruustieteen alat.

Aalto-yliopiston henkilöstöjohtajaksi nimitetty Riitta Silvennoinen

25. lokakuu 2017

Silvennoinen aloittaa työnsä Aallossa helmikuussa.

Tiedotteet

Tommi Himberg vasta perustetun Nuorten Tiedeakatemian keulahahmoksi

25. lokakuu 2017

Nuorten tieteentekijöiden akatemia haluaa edistää tieteen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Timo Seppälä digitalisaation kehitystä pohtivaan kansainväliseen think tank -ryhmään

24. lokakuu 2017

Kansainvälinen think tank -ryhmä pohtii, kuinka Euroopan ja Aasian maat voisivat toimia yhteistyössä digitaalitalouden kasvattamiseksi.

Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto yhdistävät voimansa tekoälytutkimuksessa

23. lokakuu 2017

Tammikuussa 2018 aloittavan Tekoälyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on tehdä Suomesta johtava maa tekoälyn tutkimuksessa ja tutkimustiedon hyödyntämisessä.

Eurooppalaisen maisterikoulun lukuvuosi avataan Espoossa

18. lokakuu 2017

Kansainvälisen EIT Digital -maisterikoulun avajaistilaisuus tuo Otaniemeen runsaat kolmesataa opiskelijaa eri puolilta Eurooppaa.

Kampus Opiskelu Yhteistyö

Esineestä kiinni pitäminen vaatii yhteispeliä aivojen matalien ja korkeiden taajuuksien välillä

18. lokakuu 2017

Tutkijat ovat tunnistaneet aivomekanismin, joka mahdollistaa tasaisen lihasjännityksen ylläpidon.

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

17. lokakuu 2017

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

17. lokakuu 2017

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

PSHACK100-kurssilla kehitetään luovia ja älykkäitä digitaalisia palveluita julkisen sektorin organisaatioille

17. lokakuu 2017

Opiskelijoilta odotetaan innovaatioita ja tuoreita toimintatapoja tukemaan asiakaskeskeisyyttä.

Yö galaksissa – IDBM Challengen opiskelijat loivat moniaistisen avaruusmatkan

16. lokakuu 2017

Oletko koskaan unelmoinut avaruuden tutkimisesta? Tai miettinyt, olisiko sinulla mahdollisuus viettää yö avaruudessa? International Design Business Management (IDBM) maisteriohjelman opiskelijat esittivät nämä kysymykset ja tuloksena oli avaruusseikkailu.

Internettutkijat valjastivat algoritmin etsimään vihapuhetta

13. lokakuu 2017

Tarkoituksena oli tunnistaa kevään 2017 kuntavaalien aikana vähemmistöihin ja heikossa asemissa oleviin kohdistettua vihapuhetta.

Englanninkielinen tekniikan kandidaattiohjelma käynnistyy 2018

13. lokakuu 2017

Ohjelmasta valmistuu digiyhteiskunnan huippuosaajia. Ensimmäiset pääaineet ovat Data Science ja Digital Systems and Design.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Suomalaisille menestystä pohjoismaisessa NCPC-ohjelmointikilpailussa

11. lokakuu 2017

Kilpailuun osallistui yli 250 joukkuetta, joista kymmenen parhaan joukkoon sijoittui neljä suomalaista joukkuetta.

Aallon tietojenkäsittelytieteen ala NTU-rankingin sijalla 73

10. lokakuu 2017

Myös kemian tekniikan ala yltää sadan parhaan yliopiston listalle maailmassa.

Kvanttitietokoneen rakentaminen alkaa Aalto-yliopistossa

10. lokakuu 2017

Dosentti Mikko Möttösen työryhmä on saanut lähes miljoonan euron rahoituksen kvanttitietokoneen rakentamiseen.

Kristiina Mäkelä nimitetty Aalto-yliopiston provostiksi

9. lokakuu 2017

Provostin tehtävänä on johtaa tutkimusta, opetusta, innovaatiotoimintaa ja vaikuttavuutta.

Tiedotteet

Yli kahden miljoonan euron rahoitus algoritmiikan ja optimoinnin vallankumoukseen

6. lokakuu 2017

Viisivuotisten hankkeiden tarkoituksena on tarttua epävarmuuden, optimoinnin ja dynaamisen datan aikaansaamiin haasteisiin uudella teorialla.

Magazine pohtii uuden ajan työtä ja sen tekijöitä

4. lokakuu 2017

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 20 pohdiskelee, mitä on uusi työ, ja miten yliopisto voi siihen valmentaa.

« 1 2 3 4 5 6 »