Samuel Kaski on valittu akatemiaprofessoriksi

28. toukokuu 2015

Suomen Akatemia on valinnut kahdeksan akatemiaprofessoria, joista yksi työskentelee Perustieteiden korkeakoulussa.

Palkitut

Yhteiskunnallisia muutoksia nopeuttaa kiireen tuntu

27. toukokuu 2015

Välttämättömältä tuntuva tarve yhteiskunnallisille muutoksille on usein sosiaalisesti rakennettua, jotta muutos saataisiin vietyä maaliin.

Ideoiden juhlaa

25. toukokuu 2015

Muistutin, tuulenmittausmasto ja retkeilyvarusteiden kokeilupalvelu – tulevaisuuden tuotekehittäjät tekivät jälleen vaikutuksen PDP-gaalassa.

Opiskelu Yhteistyö

Tutkijat kehittivät koneoppimisalgoritmin, joka oppi räppäämään

23. toukokuu 2015

Kun verrattiin räppiriimien pituuksia ja esiintymistiheyttä, rap-lyriikkaa tuottava algoritmi DeepBeat oli 21% tehokkaampi kuin ihmisräppärit.

28.5. Media Labin Demopäivä

20. toukokuu 2015

Keväinen "näyttelymme" ja kauden lopettajaisjuhlamme on jälleen avoinna kaikille kiinnostuneille

Opiskelu Muut

Ledien jäähtymisen tutkimiseen miljoonarahoitus

19. toukokuu 2015

Tutkija, TkT, Jani Oksanen on saanut lahjakkaille nuorille tutkijoille tarkoitetun ERC Starting Grant -rahoituksen termofotoniikan tutkimukseen.

Tietotekniikan laitoksella on avoimena konenäön apulaisprofessorin tehtävä (tenure track)

13. toukokuu 2015

Haemme henkilöitä, joiden erityisalaa on kolmiulotteisen geometrian, ulkoasun tai animaation kaappaus, prosessointi, synteesi tai toisto.

Tilintarkastuskertomus kohtaa antimaterian

13. toukokuu 2015

Tervetuloa kuuntelemaan Aalto-yliopiston professorien tervetuliaisluentoja 28. toukokuuta!

Tuore tutkimus: Suprajohtava saareke miljoonakertaistaa valon työntövoiman

12. toukokuu 2015

Löydös avaa tien yhden fotonin eli valokvantin tasolla tapahtuvalle mekaanisten värähtelyiden kvanttiominaisuuksien tutkimukselle.

Uutta kierrettä plasmoniikkaan

7. toukokuu 2015

Aalto-yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan plasmoniikan ja magneto-optisten ilmiöiden yhdistämiseen.

Startup-kilpailu Idea Challenge käynnistyy

6. toukokuu 2015

EIT ICT Labsin järjestämän euroopanlaajuisen kilpailun voittajille tarjolla huomattavaa tukea kansainvälistymiseen.

Yhteistyö Muut

Rahoitusta tutkijantehtäviin Suomen Akatemialta

30. huhtikuu 2015

Suomen Akatemia on myöntänyt Aalto-yliopistolle tutkijatohtori- ja akatemiatutkijarahoitusta.

Ensimmäinen havainto kvanttimekaanisesta monopolista tehty

30. huhtikuu 2015

Aalto-yliopiston tutkijat havaitsivat yhdysvaltalaisten kollegoidensa kanssa ensimmäisenä maailmassa pistemäisen monopolin kvanttikentässä.

Tulevaisuus tehdään nyt – lahjoita Aalto-yliopistolle

29. huhtikuu 2015

Aalto-yliopisto käynnistää varainhankintakampanjan.

Yhteistyö Muut

Kaisa Nybergistä International Association for Cryptology Research -järjestön Fellow-jäsen

29. huhtikuu 2015

IACR:n Fellow-jäsenyys on tunnustus professori Kaisa Nybergin ansiokkaasta tieteellisestä työstä salaustekniikoiden tutkimuksessa.

Palkitut Tiede ja taide

Opetuksen tunnustuspalkinto Riikka Kangaslammelle

28. huhtikuu 2015

Yliopistonlehtori Riikka Kangaslampi sai Perustieteiden korkeakoulun opetuksen tunnustuspalkinnon lukiolaisten matematiikkaleirien järjestämisestä.

Tutkimus: Suomesta teollisen internetin Piilaakso

27. huhtikuu 2015

Näemmekö teollisen internetin tuovan vai tuhoavan työpaikkoja?

Osallistava kristallipallo mukana tieteen yhteisörahoitusohjelmassa

24. huhtikuu 2015

Yhteisörahoitusohjelmaan on valittu 15 tiedehanketta, joiden kanssa toteutetaan joukkorahoituskampanja vuoden 2015 aikana.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Pelialan opinnäytekilpailun 2015 yliopistosarjan voitto Otso Hannulalle

24. huhtikuu 2015

Voittoisa Otso Hannulan diplomityö "Game Structure in Knowledge Co-creation" käsittelee pelillisten rakenteiden roolia tiedon yhteisluomisessa.

Opiskelu Palkitut

Pelialalla pärjää omalla jutulla

23. huhtikuu 2015

Opiskelijat, ammattilaiset ja yritykset kohtasivat neljättä kerran järjestetyillä Aalto in the Game -messuilla.

Opiskelu Yhteistyö

Teollinen internet vaatii vuoropuhelua

22. huhtikuu 2015

Teollinen internet muuttaa Suomen haasteet mahdollisuuksiksi. Näin uskotaan myös Aalto-yliopistossa.

Uusi pseudohiukkanen selittää valon muuntumista energiaksi

22. huhtikuu 2015

Aallon tutkijat mukana uuden pseudohiukkasen löytämisessä.

Professori Ahti Salo EU:n asiantuntijaksi

17. huhtikuu 2015

Professori Ahti Salo matematiikan ja systeemianalyysin laitokselta on nimitetty EU:n tutkimus- ja innovaatiopääosaston asiantuntijaryhmään.

Tiede ja taide Yhteistyö

100 000 ja enemmän

15. huhtikuu 2015

Professori Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan Youtube-tallenteita on ladattu yli 100 000 kertaa reilun kahden vuoden aikana.

Muut Opiskelu

Valonöörit - Sisäisen motivaation käsikirja ilmestyi

15. huhtikuu 2015

Tuotantotalouden laitokselta vuonna 2012 väitelleen Frank Martelan uusi kirja Valonöörit - Sisäisen motivaation käsikirja ilmestyi maaliskuussa