Ikä asiantuntijatyön voimavarana

15. huhtikuu 2015

Yli 45-vuotiaat suomalaiset asiantuntijat joustavat ja venyvät työelämässä

ICT-oikeuden opetus uudistuu: mitä oikeudellisia haasteita tuovat digitalisaatio ja datan hyödyntäminen?

13. huhtikuu 2015

Tulevana lukuvuonna 2015-2016 Tietotekniikan laitoksella alkaa englanninkielinen kurssi CSE-E4680 Law in Digital Society.

Aallon ensimmäinen ERC Proof of Concept –rahoitus Sebastiaan van Dijkenille

2. huhtikuu 2015

Professori Sebastiaan van Dijken on saanut rahoituksen tutkimusryhmässä kehitetyn uuden sukupolven muistiteknologian kaupallistamiseen.

Crossroads – Suomi vedenjakajalla -kirja ilmestynyt

31. maaliskuu 2015

Suomesta on mahdollisuus luoda paitsi kaupan ja logistiikan keskus, myös innovaatiotoiminnan keskus ja keskeinen paikka uudistumiselle.

Suoratoisto syrjäytti lataukset musiikin kuuntelussa

31. maaliskuu 2015

Nuorten suomalaisten keskuudessa digitaaliset tiedostotkin ovat jo vanhanaikaisia, Aalto-yliopiston tutkijat osoittivat.

Digitaalinen kiipeilyseinä pääsi pilottikäyttöön Boulderkeskuksessa

30. maaliskuu 2015

Interaktiivinen harjoittelu motivoi sekä aloittelijoita että konkareita – ja innostaa myös lapsia.

Tiede ja taide Yhteistyö

Laatua sairaaloiden tiedon hallintaan

27. maaliskuu 2015

Tohtorikoulutettava Sami Laine sai vuorineuvos Matti Sundbergin laaturahaston apurahan sairaaloiden tuottavuusvertailun laadun tutkimukseen.

Palkitut Tiede ja taide

Aalto Event Book energiatehokkuuskilpailun voittaja

26. maaliskuu 2015

Idea tuo tehokkuutta kampuksen tilojen käyttöön.

Palkitut

Nobelisti suo opiskelijoilleen työrauhan

20. maaliskuu 2015

Hiroshi Amano on ratkaissut aikatauluhaasteensa antamalla vapautta. Sen avulla hänkin teki siniseen lediin johtaneet läpimurtonsa.

Toukokuu kutsuu kaikki mukaan Aalto Festivaliin!

20. maaliskuu 2015

Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista ympäri Espoota ja Helsinkiä.

Matematiikan Ernst Lindelöf –palkinto Big Dataan liittyvälle diplomityölle

20. maaliskuu 2015

Jatko-opiskelija Jerri Nummenpalo tutki palkitussa diplomityössään menetelmää isojen tietoaineistojen laskentaan.

Digibarometri 2015: Esineiden ja asioiden internet vie digikumouksen ruuduilta reaalimaailmaan

17. maaliskuu 2015

Digibarometri on vuosittainen katsaus kansakunnan digitaaliseen asentoon. Yksi tämänkertainen avainteema on esineiden internet.

MOOC-kursseilla opiskellaan yli tavoitteiden

16. maaliskuu 2015

Muilta oppiminen innostaa avointen verkkokurssien opiskelijat jatkamaan verkkoyhteisössä myös kurssin päätyttyä, tuore tutkimus osoittaa.

Millennium-palkinnon voittajaehdokkaiden haku alkaa

16. maaliskuu 2015

Aalto-yliopisto on Tekniikan Akatemian strateginen kumppani.

Kolme parasta väitöstyötä 2014 palkittiin perustieteiden tohtoriohjelman perinteisessä Get together –juhlassa

16. maaliskuu 2015

Palkinnon saivat tekniikan tohtorit Riku Ruotsalainen, Paula Savioja-Kangasluoma ja Atte Aalto.

Palkitut Tiede ja taide

Tieteellisten kirjoitusten määrän kasvaessa yksittäisen kirjoituksen huomioarvo laskee

13. maaliskuu 2015

Tutkijoiden on entistä vaikeampi seurata oman tutkimuksen kannalta tärkeitä tutkimustuloksia julkaisujen määrien kasvaessa kovaa vauhtia.

Valaistus mullistui sisulla

12. maaliskuu 2015

Hiroshi Amano teki sinistä lediä vauhdittaneet läpimurtonsa 1980-luvulla. Nyt tuore nobelisti tulee Aalto-yliopistoon kertomaan ledien tarinan.

Professori Samuel Kaski Tilastokeskuksen neuvottelukuntaan

11. maaliskuu 2015

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITin johtaja, professori Samuel Kaski on nimitetty Tilastokeskuksen neuvottelukunnan jäseneksi.

Palkitut

Otaniemestä rakentumassa monimuotoinen kaupunginosa

10. maaliskuu 2015

Kampuksen kehittäminen etenee yhteistyössä alueen kaikkien toimijoiden kanssa.

Lihavuus näkyy aivojen välittäjäaineissa

4. maaliskuu 2015

Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston tutkijat selvittivät, että lihavuuden taustalla voi olla muutoksia aivojen välittäjäaineiden toiminnassa.

EU:n etenemissuunnitelma grafeenia käsittelevälle tieteelle ja teknologialle

27. helmikuu 2015

Aallon tutkijat keskittyvät erityisesti antureihin, fotoniikkaan ja optoelektroniikkaan.

Aalto Start-Up Center on auttanut luomaan lähes kaksituhatta työpaikkaa

26. helmikuu 2015

Vuonna 2013 yrityskiihdyttämöstä syntyneiden työpaikkojen määrä kasvoi lähes 20 prosenttia.

Muut Tiedotteet

Innotorus kiipeää luentosalin kattoon

24. helmikuu 2015

Matematiikkaa ja taidetta yhdistävän kurssin opiskelijat loivat näyttävän taideteoksen.

Platinalle kehitettiin edullinen ja tehokas haastaja

18. helmikuu 2015

Tutkijat onnistuivat valmistamaan sähköenergian varastoinnissa tarvittavan elektrokatalyytin hiilestä ja raudasta.

Bay Arean alumnitapahtumassa luotiin yhteyksiä

13. helmikuu 2015

Stanfordin yliopiston tiloissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui alueella vaikuttavia ihmisiä, joita yhdistää Aalto.

« 31 32 33 34 35 36 37 »