Aivotutkijat siirsivät konferenssin Twitteriin

30. maaliskuu 2017

Aivotutkimuksen Twitter-konferenssin tavoite on avata neurotieteen salat suurelle yleisölle ja rohkaista moniääniseen keskusteluun.

Tiede ja taide Tiedotteet Muut

Muutoksentekijät kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa

30. maaliskuu 2017

Aikajana kertoo henkilöistä, tapahtumista tai innovaatioista, joilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouteen.

Uuden rehtorin haku käynnistyy

29. maaliskuu 2017

Aalto-yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 28.3.2017 käynnistää rehtorin rekrytointiprosessin.

Aalto-yliopisto tutkimusalueillaan maailman sadan parhaan joukkoon

29. maaliskuu 2017

Vuonna 2016 yliopiston akateeminen tulos jatkoi nousuaan.

Tiedotteet

Rahoitusta lasten kielikokemusten sekä keski- ja renesanssiajan käsikirjoitusten tutkimiseen

29. maaliskuu 2017

Kansainvälinen Digging into Data -ohjelma yhdistää ihmistieteitä ja teknologiaa.

Haku vihreiden liikeideoiden ClimateLaunchPad-kilpailuun on nyt auki

29. maaliskuu 2017

Onko sinulla idea, jolla on ympäristövaikutuksen lisäksi kaupallista potentiaalia?

Tutkijat luovat keinotekoisia materiaaleja atomi kerrallaan

28. maaliskuu 2017

Mahdollisuus järjestellä atomeja tarkasti tuo synteettiset kvanttimateriaalit lähemmäs toteutumista.

IEEE-konferenssi esittelee digitalisaation mahdollistavat tekniikat

28. maaliskuu 2017

Yritykset ja sadat alan tutkijat kohtaavat tieteellisessä konferenssissa elokuussa Helsingissä.

Väitöskirjapalkinnot 2016 Enrico Glereanille, Miika Aittalalle ja Jonne Koskelle

24. maaliskuu 2017

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat palkittiin tohtoriopiskelijoiden perinteisessä Get together -tapaamisessa.

Palkitut Tiede ja taide

Aalto Digi Matchmaking 2017 houkutteli Otaniemeen 80 yritystä

24. maaliskuu 2017

Teollisuuden ja tutkijoiden vuoropuhelua seurasi verkossa tuhansia katsojia.

Uudella, platinapihillä elektrokatalyytillä saatiin lupaavia tuloksia

23. maaliskuu 2017

Tutkijat valmistivat sähköenergian varastoinnissa tarvittavia elektrokatalyyttejä sadasosalla totutusta platinamäärästä.

Marie Skłodowska-Curie -apuraha spinien lomittumisen ja Diracin materiaalien tutkimiseen

21. maaliskuu 2017

Tutkija Pablo Burset aikoo vauhdittaa kvanttiteknologioiden kehitystä erottelemalla kurittomat lomittuneiden elektronien parit uudella laitteella, Cooperin parien erottimella.

Marie Skłodowska-Curie -apuraha orgaanisen polaritonilaserdiodin valmistamiseen

21. maaliskuu 2017

Tohtori Daskalakis hyödyntää uutta polaritonikondensaatioon perustuvaa menetelmää viitoittaen näin tietä mikrolaserlaitteiden uudelle sukupolvelle.

Terveysteknologiatalon avajaisia juhlittiin Otaniemessä

21. maaliskuu 2017

Aalto kokoaa alan tutkimuksen, opetuksen ja yrittäjät saman katon alle vauhdittaakseen uusien innovaatioiden syntyä.

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

21. maaliskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa mikrorobotiikan ja käytettävyyden optimoinnin salaisuuksia.

Netmedin sovellus on auttanut jo 20 000 potilasta

17. maaliskuu 2017

Talouselämä nosti Aallosta ponnistaneen yrityksen 10 lupaavimman suomalaisstartupin joukkoon.

Tiede ja taide Yhteistyö

Nanoputkikalvo voi ratkaista haastaja-aurinkokennojen kestävyysongelman

17. maaliskuu 2017

Tutkijat pidensivät perovskiittikennojen elinikää korvaamalla kullasta valmistetun aukkokontaktin nanoputkikalvolla.

AncestryAI-algoritmi piirtää sukupuusi yli 300 vuoden päähän

16. maaliskuu 2017

Sukupuualgoritmi etsii automaattisesti lasten todennäköisimmät vanhemmat ja piirtää näin muodostuneita sukupuita.

Tutkijat ylittivät mikroaaltomittausten kvanttirajan

16. maaliskuu 2017

Tutkijoiden kehittämää mikroaaltojen mittausmenetelmää voidaan hyödyntää kvanttilaskennassa tai gravitaatioaaltojen mittauksessa.

Teknoloikasta ikkuna teknologia-alan töihin

14. maaliskuu 2017

Teknoloikka-ohjelmassa lukiosta valmistuneet pääsevät tutustumaan tekniikan alaan työelämässä.

Valmistuspaikan läheisyys lisää teknologista etumatkaa

14. maaliskuu 2017

Keskitetyssä toimintamallissa suurin osa tuotteen jalostusarvosta jää Suomeen. Standardituotteissa valmistuspaikan ratkaisee yleensä hinta.

GE Healthcare lahjoittaa Aalto-yliopistolle potilasmonitoreita

14. maaliskuu 2017

Aalto ja GE Healthcare aikovat tulevaisuudessa laajentaa yhteistyötä erityisesti data-analytiikan ja koneoppimisen alueilla.

Tiede ja taide Yhteistyö

”Ilman riittävää koulutusta on vaikea saada kiinni työelämästä”

13. maaliskuu 2017

Vuorovaikutustaitoja, matemaattista osaamista ja viestintävalmiuksia kannattaa vahvistaa, todettiin alumniseminaarissa.

Vuoden Nuori Tutkijayrittäjä -palkinto kiipeilyseinän kehittäjälle

9. maaliskuu 2017

Aalto-yliopistosta valmistuneen Raine Kajastilan kehittämä, tavallisen kiipeilyseinän pelialustaksi muuntava teknologia on johtanut menestystuotteeksi ja yritykseksi.

Palkitut Tiede ja taide

Taide ja muotoilu nousivat sijalle 13 yliopistovertailussa

8. maaliskuu 2017

QS-ranking listasi myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin ja johtamisen alat sadan parhaan joukkoon.

« 1 2 3 4 5 6 7 »