Potilaslähtöisyys ja yksilöllinen hoito haastavat terveydenhuollon säästötarpeet

15. helmikuu 2018

Tulevaisuuden sote-palvelut vaativat nykyistä parempaa, vaikuttavuuteen perustuvaa johtamista.

Suomalaisinnovaatio voi vähentää merkittävästi avosydänleikkauksien komplikaatioita

15. helmikuu 2018

Joka viides potilas kärsii sydämen vajaatoiminnasta leikkauksen jälkeen.

INTERVENTIO KAUPUNKITILAAN -kirja julkaistu

15. helmikuu 2018

Interventio kaupunkitilaan - kirja esittelee kolme eri perspektiiviä interventiotaiteeseen ja sen tekemiseen Anna Jensenin, Denise Zieglerin ja Taina Rajantin projektien kautta.

Opiskelu Tiede ja taide

Rakkaus ja pelko näkyvät kaikkialla aivoissa, ei vain tietyssä osassa

14. helmikuu 2018

Vihan ja ilon kaltaisten perustunteiden aivomekanismit muistuttavat eri ihmisillä toisiaan. Sosiaalisissa tunteissa, kuten kiitollisuudessa ja halveksunnassa, erot ovat selvästi suurempia.

Suomalaiset nuoret tutkijat: “Saimme Millennium-voittajilta ideoita ja motivaatiota”

9. helmikuu 2018

Uusi tutkijasukupolvi pääsi tapaamaan Millennium-teknologiapalkinnon voittajia ja nobelisteja nuorten tutkijoiden konferenssissa Singaporessa.

Kasvuyrityskeskus A Grid avautui kampuksella

8. helmikuu 2018

Suomalainen startup-kulttuuri auttoi A Gridin vetäjää Leigh Ewiniä asettumaan uuteen kotimaahansa.

Kampus Yhteistyö

Rinnakkaislaskenta avuksi teräsuunin ohjaukseen ja laadunvalvontaan

7. helmikuu 2018

Christian Westerlundin diplomityön tulokset edistävät terästeollisuuden tuottavuutta. Työn taustalla ovat Aalto-yliopiston monialaiset opinnot.

Opiskelu Tiede ja taide

Sopiva uimavesi saattaa tulevaisuudessa löytyä verkkosovelluksen avulla

6. helmikuu 2018

Water Hackathon-kurssilla ratkaistavat ongelmat liittyivät vesitilanteeseen, tulviin ja veden laatuun.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö

Uudenlaisten aurinkokennojen ikääntymistutkimuksessa suuria puutteita

6. helmikuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat havaitsivat, että vain murto-osa testeistä on tehty useammalla kennolla ja oikeissa käyttöolosuhteissa.

Max Knuts voitti diplomityöllään SSJS Strategiapalkinnon

5. helmikuu 2018

Suomen Strategisen Johtamisen Seura (SSJS) jakaa vuosittain arvostetun strategiapalkinnon yhteistyössä Pirkko ja Tarmo Vahvelaisen Säätiön kanssa.

Palkitut

Optisia miniatyyriantenneja DNA:n avulla

2. helmikuu 2018

Tutkijat kehittivät uuden massatuotantoon soveltuvan valmistustekniikan pienille ja muodoiltaan erittäin tarkoille metallisille nanorakenteille.

Kitkaa siellä missä sitä ei pitänyt olla: äärimmäisen kylmissä supranesteissä

1. helmikuu 2018

Tutkijoiden löytämän ilmiön ymmärtäminen on ratkaisevaa muun muassa kvanttitietokoneiden suorituskyvyn parantamiseksi.

Lukiolaisten Datatähti 2018 -ohjelmointikilpailu on ratkennut – kilpailun kautta yliopisto-opiskelijaksi ja tietotekniikan olympialaisiin

24. tammikuu 2018

Datatähti -kilpailun voitti Juha Harviainen Helsingin matematiikkalukiosta, toiselle ja kolmannelle sijalle tulivat Siiri Kuoppala ja Roope Salmi Olarin lukiosta.

Radikaali sadasosa

24. tammikuu 2018

Prosenttitaide tuo kampukselle hyvinvointia, matkailijoita ja uusia ajatuksia, sanoo taidekoordinaattori Outi Turpeinen.

Kohti ihmisenmukaista kaupunkiliikennettä

24. tammikuu 2018

Liikennesuunnittelussa tulee muistaa, että teknologioiden tehokkuuslupaus ei aina ole totta. Sen sijaan joukkoälystä voi olla apua.

Magazinen teemana rakennettu ympäristö

24. tammikuu 2018

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 21 tarkastelee ihmislähtöistä rakennettua ympäristöä.

Yritykset haluavat Aallon opiskelijat töihin jo opintojen aikana

24. tammikuu 2018

Kesätöihin!-tapahtumaan osallistui lähes 70 työnantajaa.

Experience Platform tähtää parempiin käyttäjäkokemuksiin

23. tammikuu 2018

Aalto-yliopiston uusi yhteistyöalusta Experience Platform yhdistää kokemukseen liittyviä ideoita ja tutkimuskohteita.

Olav Thonin säätiön kansainvälinen tutkijapalkinto akateemikko, emeritaprofessori Riitta Harille

17. tammikuu 2018

Ansiokkaasta aivotutkimuksesta myönnetty tutkijapalkinto on suuruudeltaan noin 518 000 euroa.

Palkitut Tiede ja taide

Aalto-yliopisto panostaa lapsiin ja nuoriin – Aalto-yliopisto Junior valmiina seikkailuun

17. tammikuu 2018

Lasten ja nuorten toiminnan uudet tilat avautuivat Otaniemen kampuksella.

Kampus Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Kotihoidon palvelut paranivat ja hoitajien työtaakka keveni – uusi toimintamalli käytössä jo viidesosassa Suomen kunnista

16. tammikuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet mallia vuosia yhdessä hoitajien ja kotihoitoyksikköjen kanssa.

Aallon muotoilujohtamisen opintoja voi jatkossa tehdä myös etänä

16. tammikuu 2018

Suositun IDBM-ohjelman opit halutaan myös ulkomaiden huippuyliopistoissa opiskelevien ulottuville.

Aalto Design Factory kehittää Volkswagenin kanssa uutta yhteistyöalustaa

15. tammikuu 2018

”Digitaalisten ideoiden tila”, PopUp Markthalle, avautui yleisölle 15. tammikuuta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Laajin Kiinassa järjestetty Suomi 100 -vuoden tapahtuma saa jatkoa

11. tammikuu 2018

Sino Finnish 100 Challenge juhli päätösgaalassa Shangaissa haastekilpailun palkittuja ja julkisti suomalais-kiinalaisen yhteistyön jatkon.

Puolen miljoonan euron lahjoitus Aalto-yliopiston informaatioverkostojen professuuriin

10. tammikuu 2018

Aalto-yliopisto perustaa varoilla uuden työelämäprofessuurin informaatioverkostojen ohjelmaan.

Tiedotteet Yhteistyö

1 2 3 4 »