Aalto menestyi jälleen arvostetun Shanghai-rankingin alakohtaisissa vertailuissa

17. heinäkuu 2018

Kahdeksan Aallon tutkimusalaa sijoittui maailman 100 parhaan joukkoon.

Taksimarkkinat avautuvat uusille pelureille – ovatko säännöt tasapuoliset kaikille?

16. heinäkuu 2018

Tutkijaryhmä on selvittänyt, miten säänneltyjen markkinoiden avaaminen vaikuttaa kilpailuun ja yritysten toimintaan.

Pintojen kostumisen luotettava mittaaminen helpottaa uusien materiaalien suunnittelua

10. heinäkuu 2018

Uusi standardoitu menetelmä tekisi mittauksista nykyistä tarkempia ja luotettavampia.

Tutkijat rakensivat lämpöventtiilin kvanttibitistä

9. heinäkuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat selvittävät, voisivatko nanokokoiset kvanttilämpövoimakoneet olla perinteisiä koneita tehokkaampia.

Tiedotteet Tiede ja taide

Avoimen väylä toi opiskelupaikan

5. heinäkuu 2018

Avoimen väyläopinnot mahdollistavat pääsyn yliopistoon ilman pääsykokeita.

Kampus Opiskelu Muut

Tutkijat esittävät uusia keinoja sosiaalisen median vihanlietsonnan lievittämiseen

4. heinäkuu 2018

Kiistoja voisi lievittää ympäristöissä, joissa mielipiteen ilmaisija joutuu kohtaamaan esimerkiksi läheistensä tunteet ja reaktiot.

Erittäin tarkkaa anturiteknologiaa kvanttibittien ja koneoppimisen avulla

3. heinäkuu 2018

Jotta kvanttiprosessorit ja herkät sensorit toimisivat tehokkaasti, niiden kvanttitiloista on saatava nopeasti informaatiota.

Tiedotteet Tiede ja taide

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi 19 % - aloituspaikkoja yli 1600

28. kesäkuu 2018

Valtakunnallisen korkeakoulujen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Opiskelijat keräsivät puoli miljoonaa euroa omaan professoriin

28. kesäkuu 2018

Informaatioverkostojen ohjelman uudeksi työelämäprofessoriksi on valittu Risto Sarvas. Opiskelijat osallistuivat hänen lopulliseen valintaansa.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

Lapsiperheiden potilaskokemukset kehittävät sairaalan toimintaa

26. kesäkuu 2018

Lapsus-tutkimuksessa on selvitetty lasten ja perheiden potilaskokemuksia kolmessa yliopistosairaalassa sekä keinoja hyödyntää potilaspalautetta toiminnan kehittämisessä.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto sai Suomen Akatemian syyskuun hausta 15,9 miljoonaa euroa

21. kesäkuu 2018

Suurin osa rahoituspäätöksistä saatiin luonnontieteen ja tekniikan aloille.

Aalto-yliopisto ja Nokia laajentavat yhteistyötään

21. kesäkuu 2018

Tekoälytutkimus on yksi yhteistyön uusista kulmakivistä.

Petri Suomala Aalto-yliopiston opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi

21. kesäkuu 2018

Professori Suomala siirtyy Aaltoon Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Aalto sijoittui jälleen maailman nuorten yliopistojen kärkikymmenikköön

21. kesäkuu 2018

Aallon kansainvälisten vertaisarvioitujen julkaisujen ja kilpaillun EU-rahoituksen määrä on kasvanut.

Aalto-yliopistolle kaupunkitaloustieteen lahjoitusprofessuuri

20. kesäkuu 2018

Professuuri tuo osaamista kaupunkien elinvoimaisuuden ja elinkeinopolitiikan kysymyksiin.

Tiedotteet Yhteistyö

Suomalainen materiaalitutkimus näyttävästi esillä

19. kesäkuu 2018

Alan johtava lehti Advanced Materials on omistanut suomalaiselle tutkimukselle erikoisnumeron, jossa on useita artikkeleita Aalto-yliopiston tutkijoilta.

Uusi teknologiakasvatuksen professori innostaa nuoria tekniikan aloille

18. kesäkuu 2018

Työelämäprofessori Maria Clavert edistää teknologiaopetusta peruskoulusta yliopistotasolle ja opettajankoulutukseen asti.

Opiskelu Tiede ja taide

Perustamisesta pian 10 vuotta – 45 kansainvälistä asiantuntijaa antaa arvionsa Aallon kehityksestä

17. kesäkuu 2018

Elokuussa Aaltoon saapuvat arvioijat tarkastelevat tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan lisäksi yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

VTT liittyy Tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:hin

15. kesäkuu 2018

VTT liittyy kolmantena perustajajäsenenä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston käynnistämään Tekoälyn tutkimuskeskukseen (FCAI). VTT tuo keskukseen vahvat teollisuusverkostonsa sekä soveltavaa osaamista.

Yhteistyö Tiede ja taide

World Challenge Finland 2018 – avoimella datalla parempi maailma

15. kesäkuu 2018

Aalto-yliopisto on mukana World Challenge Finland 2018 -kilpailussa, jossa ideoidaan esimerkiksi satelliittien ja lennokkien tuottamaa avointa dataa hyödyntäviä, kestävää kehitystä tukevia palveluita.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Uudenlaista yhteiskunnallista vaikuttamista Kysy tutkijalta! -viikolla

14. kesäkuu 2018

Viisitoista tutkijaa tarjosi digialan osaamistaan tunnin ilmaisten Skype-keskustelujen muodossa.

421 uutta tohtoria promovoidaan tiedeyhteisön jäseniksi tekniikan alan promootiossa

14. kesäkuu 2018

Uusille tohtoreille ojennetaan tohtorin arvonmerkki, tekniikan alan tohtorinhattu.

Tutkimattomilla teillä, TkT Natalie Segercrantz

13. kesäkuu 2018

Teknillisestä fysiikasta väitelleen Natalie Segercrantzin mielestä tutkimus on kuin tieteen löytöretkeilyä. Laboratoriossa voi tehdä jotain ennennäkemätöntä.

QS-ranking listasi Aallon sijalle 140 maailmassa

11. kesäkuu 2018

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja työnantajamielikuvassa.

Värikäs, lumoava, vaikuttava – Aalto Festival 2018 hurmasi 65 tapahtumalla

11. kesäkuu 2018

Kiitos kaikille kävijöille, nähdään taas ensi vuonna!

Kampus Opiskelu Tiede ja taide

1 2 3 4 »