Opetus- ja kulttuuriministeriöltä miljoonarahoitus Aalto-vetoisille yrittäjyyden ja oppimisen hankkeille

26. huhtikuu 2018

Rahoitukset myönnettiin opiskelijayrittäjyyden edistämiseen sekä avoimien oppimateriaalien luomiseen matematiikassa, fysiikassa ja tietotekniikassa.

Opiskelu Yhteistyö

Millennium-teknologiapalkinto jaetaan 22.5.

26. huhtikuu 2018

Tervetuloa voittajan Millennium Talks -yleisöluennolle 23.5. Kandidaattikeskuksen Aalto-saliin.

Yhteistyö Muut

Entä jos palvelutalot korvattaisiin mummonmökeillä ja kosketusnäyttö taipuisi mihin tahansa?

25. huhtikuu 2018

Uusi juttu- ja videosarja katsoo tulevaisuuteen – ja kertoo aaltolaisista sen rakentajina.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Miljardit twiitit todistavat: somekuplat ja kaikukammiot ovat todellisia

24. huhtikuu 2018

Vastakkaisia mielipiteitä ymmärtämään ja välittämään pyrkivistä käyttäjistä tulee Twitterissä epäsuosittuja.

Tiedotteet Tiede ja taide

Uusi Magazine ilmestynyt verkossa – teemana kestävä kehitys

23. huhtikuu 2018

Aalto University Magazine 22 tarkastelee kestävän kehityksen ratkaisuja.

Einsteinin ennustama haamuvuorovaikutus todennettu massiivisten kappaleiden välillä

20. huhtikuu 2018

Kvanttilomittuminen on nyt havaittu ensi kertaa makroskooppisissa objekteissa.

Petri Ala-Laurila: Verkkokalvo on salaovi aivojen toimintaan

20. huhtikuu 2018

Tieteellisestä rohkeudesta palkittu professori tietää, että isoa lohta kannattaa pyytää, vaikkei sitä aina saisikaan.

Timantinkaltainen hiili syntyykin eri lailla kuin on uskottu – koneoppiminen mahdollisti uuden mallin kehittämisen

19. huhtikuu 2018

Räätälöityjä hiilipintoja voidaan hyödyntää muun muassa lääketieteessä ja vedenpuhdistuksessa.

Tiedotteet

Suomen Akatemialta lippulaivarahoitus Aalto-yliopistolle ja VTT:lle biomateriaalien kehitykseen

18. huhtikuu 2018

Aalto-yliopisto ja VTT perustavat biotalouden CERES-osaamiskeskittymän, joka kehittää uusia materiaaleja kestävän tulevaisuuden turvaamiseksi.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Nuoret etsimään ratkaisuja parempaan tulevaisuuteen

18. huhtikuu 2018

Millennium Youth Prize on uusi teknologiakilpailu 14–18-vuotiaille nuorille.

Tiedotteet Muut

Uusi Bosen–Einsteinin kondensaatti luotu Aalto-yliopistossa

16. huhtikuu 2018

Aalto-yliopiston tutkijat ovat luoneet ensimmäisen valosta ja metallin elektroneista muodostuvan Bosen–Einsteinin kondensaatin. Tulokset on julkaistu Nature Physics -lehdessä.

"Suomi on mahtava paikka perustaa yritys"

16. huhtikuu 2018

Aaltoes:n puheenjohtaja Tiina Nyman näkee yrittäjyyden korvaamattomana oppimismahdollisuutena.

HAMK ja Aalto-yliopisto strategiseen yhteistyöhön

10. huhtikuu 2018

Yhteistyötä tehdään pedagogiikan, opintojen ja innovaatiotoiminnan alueilla.

Uudenlaisten aurinkokennojen elinikä voidaan jopa kymmenkertaistaa väitöstutkimuksen menetelmillä

9. huhtikuu 2018

Uudenlaiset aurinkokennot menettävät tehoaan, koska niiden ikääntyessä elektrolyytti vaalenee, ja sähköiset varaukset eivät liiku kennossa enää kunnolla.

Tiedotteet Tiede ja taide

Case-kilpailussa opitaan työskentelemään paineen alla ja hiotaan esiintymisvalmiuksia

9. huhtikuu 2018

Elisa ja kirja-ala tarjosivat Aalto Crossroads -case-kilpailun haasteen.

Maisteriopintoihin hyväksyttiin 1 116 hakijaa

6. huhtikuu 2018

Hakijoiden määrä nousi hieman edellisvuotisesta.

Peter Liljeroth ja Orlando Rojas saivat yhteensä lähes viiden miljoonan rahoituksen kokeilevaan perustutkimukseensa

6. huhtikuu 2018

Professorit Peter Liljeroth ja Orlando Rojas ovat molemmat saaneet 2,5 miljoonan euron apurahan Euroopan tutkimusneuvostolta (ERC).

Lainaa tutkijaa tunniksi – joukko eturivin digitietäjiä tarjoaa ilmaista Skype-keskustelua ja -sparrausta 23.–27. huhtikuuta

4. huhtikuu 2018

Kiinnostavatko 5G, lohkoketjut, joukkoistaminen tai vaikka digitaalinen etiikka? Kysy tutkijalta -viikolla kenellä tahansa on mahdollisuus juttutuokioon asiantuntijoiden kanssa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Uusia fysiikan tuntiopettajia haetaan syksylle 2018 ja keväälle 2019

3. huhtikuu 2018

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun teknillisen fysiikan laitos hakee uusia tuntiopettajia ensi lukuvuodelle.

Gary Marquis jatkaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanina

3. huhtikuu 2018

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.7.2018.

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi

29. maaliskuu 2018

Kauppatieteiden alan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 14 % ja tekniikan ala houkutteli yli 12 % enemmän ensisijaisia hakijoita edellisvuoteen verrattuna.

Matemaattinen menetelmä paljastaa erot sote-palveluntuottajien välillä

29. maaliskuu 2018

Toiminnan laadun kattavampi arviointi mahdollistaa sote-kustannusten leikkaamisen palvelujen määrään ja laatuun vaikuttamatta.

Aalto-yliopisto allekirjoitti kestävän kehityksen tavoitteiden sitoumuksen

26. maaliskuu 2018

Allekirjoituksella Aalto sitoutuu ensimmäisenä yliopistona Suomessa edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan.

Yhteistyö Tiedotteet

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan SCM Journal List –rankingissa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopisto sijoittui tuoreen SCM Journal List –rankingin mukaan maailman 30. parhaaksi yliopistoksi operaatioiden johtamisen ja toimitusketjun hallinnan tutkimuksessa.

Seremoniaviikko huipentuu tekniikan alan tohtoripromootioon kesäkuussa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopiston seremoniaviikon aikana juhlitaan kaikkia yliopistosta valmistuneita.

Opiskelu Yhteistyö Muut

1 2 3 4 »