Eurooppalaisen maisterikoulun lukuvuosi avataan Espoossa

18. lokakuu 2017

Kansainvälisen EIT Digital -maisterikoulun avajaistilaisuus tuo Otaniemeen runsaat kolmesataa opiskelijaa eri puolilta Eurooppaa.

Kampus Opiskelu Yhteistyö

Esineestä kiinni pitäminen vaatii yhteispeliä aivojen matalien ja korkeiden taajuuksien välillä

18. lokakuu 2017

Tutkijat ovat tunnistaneet aivomekanismin, joka mahdollistaa tasaisen lihasjännityksen ylläpidon.

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

17. lokakuu 2017

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

17. lokakuu 2017

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

PSHACK100-kurssilla kehitetään luovia ja älykkäitä digitaalisia palveluita julkisen sektorin organisaatioille

17. lokakuu 2017

Opiskelijoilta odotetaan innovaatioita ja tuoreita toimintatapoja tukemaan asiakaskeskeisyyttä.

Yö galaksissa – IDBM Challengen opiskelijat loivat moniaistisen avaruusmatkan

16. lokakuu 2017

Oletko koskaan unelmoinut avaruuden tutkimisesta? Tai miettinyt, olisiko sinulla mahdollisuus viettää yö avaruudessa? International Design Business Management (IDBM) maisteriohjelman opiskelijat esittivät nämä kysymykset ja tuloksena oli avaruusseikkailu.

Internettutkijat valjastivat algoritmin etsimään vihapuhetta

13. lokakuu 2017

Tarkoituksena oli tunnistaa kevään 2017 kuntavaalien aikana vähemmistöihin ja heikossa asemissa oleviin kohdistettua vihapuhetta.

Englanninkielinen tekniikan kandidaattiohjelma käynnistyy 2018

13. lokakuu 2017

Ohjelmasta valmistuu digiyhteiskunnan huippuosaajia. Ensimmäiset pääaineet ovat Data Science ja Digital Systems and Design.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Suomalaisille menestystä pohjoismaisessa NCPC-ohjelmointikilpailussa

11. lokakuu 2017

Kilpailuun osallistui yli 250 joukkuetta, joista kymmenen parhaan joukkoon sijoittui neljä suomalaista joukkuetta.

Aallon tietojenkäsittelytieteen ala NTU-rankingin sijalla 73

10. lokakuu 2017

Myös kemian tekniikan ala yltää sadan parhaan yliopiston listalle maailmassa.

Kvanttitietokoneen rakentaminen alkaa Aalto-yliopistossa

10. lokakuu 2017

Dosentti Mikko Möttösen työryhmä on saanut lähes miljoonan euron rahoituksen kvanttitietokoneen rakentamiseen.

Kristiina Mäkelä nimitetty Aalto-yliopiston provostiksi

9. lokakuu 2017

Provostin tehtävänä on johtaa tutkimusta, opetusta, innovaatiotoimintaa ja vaikuttavuutta.

Tiedotteet

Yli kahden miljoonan euron rahoitus algoritmiikan ja optimoinnin vallankumoukseen

6. lokakuu 2017

Viisivuotisten hankkeiden tarkoituksena on tarttua epävarmuuden, optimoinnin ja dynaamisen datan aikaansaamiin haasteisiin uudella teorialla.

Magazine pohtii uuden ajan työtä ja sen tekijöitä

4. lokakuu 2017

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 20 pohdiskelee, mitä on uusi työ, ja miten yliopisto voi siihen valmentaa.

Peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnatun Datatähti-ohjelmointikilpailun aiheena on algoritmien suunnittelu ja toteutus

4. lokakuu 2017

Datatähden alkukilpailu on kaikille avoin ja siihen voi osallistua verkossa.

Tekniikan päivillä tutustuttiin terveysteknologian innovaatioihin

3. lokakuu 2017

Dipolissa sadat vierailijat perehtyivät siihen, miten omaa terveyttään voi seurata nyt ja tulevaisuudessa.

Lainattavat potkulaudat vauhdittavat kampusmatkoja

29. syyskuu 2017

Kokoontaittuvan laudan voi ottaa mukaan bussiin ja vaikka sisätiloihin, ja saatavuuden voi tarkistaa kätevästi puhelimella.

Kampus Yhteistyö

Uutta valoa perovskiittiaurinkokennojen kestävyysongelmiin

22. syyskuu 2017

Oikea veden määrä on kriittinen tekijä perovskiittikennojen kestävyydelle.

Laaja tutkimushanke edistää tekoälyn hyödyntämistä B2B-sisältömarkkinoinnissa

21. syyskuu 2017

Tekesin rahoittamassa poikkitieteellisessä tutkimushankkeessa hyödynnetään yrityskumppaneiden big data -aineistoa.

Aaltoes järjestää Euroopan suurimman design-hackathonin

20. syyskuu 2017

Dash nostaa muotoiluajattelun ja poikkitieteellisyyden hackathonin parrasvaloihin.

Digitalisaatio auttaa kohtaamaan monikulttuurisuutta terveydenhuollossa

19. syyskuu 2017

Aalto-yliopiston tutkijoiden vetämä hanke kehittää uutta applikaatiota terveydenhuollon ammattilaisten monikulttuurisuuskoulutukseen ja opettaa tietotekniikan opiskelijoille projektitaitoja.

Opiskelu Tiede ja taide

Tekoälyn ja teollisuuden kohtaamisesta yleisömenestys

13. syyskuu 2017

Suomella on kaikki edellytykset olla tekoälyn soveltajien etujoukossa.

Tiede ja taide Yhteistyö

Terveyttä tekoälyllä: älysormus ja räätälöidyt hoidot esillä Tekniikan päivillä

11. syyskuu 2017

Tule ihmettelemään myös taikapataa, syötäviä hyönteisiä ja kuulemaan tuoreimmat uutiset tutkimusrintamalta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Rehtori Ilkka Niemelä: "Korkeakoulutus on ratkaiseva kansallinen investointi"

8. syyskuu 2017

Lukuvuoden avajaisissa puhuivat myös pormestari Jan Vapaavuori ja AYY:n puheenjohtaja Joona Orpana.

Tiedotteet

PSHACK100-kurssilla kehitetään julkisia palveluita digitaalisen transformaation aallonharjalla

7. syyskuu 2017

Aallon opiskelijat ovat asiantuntijoita digitaalisen sukupolven palvelutarpeissa ja elämäntavassa.

1 2 3 4 5 »