Puolen miljoonan euron lahjoitus Aalto-yliopiston informaatioverkostojen professuuriin

10. tammikuu 2018

Aalto-yliopisto perustaa varoilla uuden työelämäprofessuurin informaatioverkostojen ohjelmaan.

Tiedotteet Yhteistyö

Kirsi Peltoselle vuoden 2018 matematiikkapalkinto

10. tammikuu 2018

Suomen matemaattinen yhdistys on myöntänyt palkinnon Peltoselle pitkäaikaisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työskentelystä matematiikan ja taiteen raja-aitojen madaltamiseksi.

Palkitut Tiede ja taide

Esineiden internet räjäyttää datan määrän – ratkaisu voi löytyä aivojen toimintaa jäljittelevistä komponenteista

10. tammikuu 2018

Helposti valmistettavat orgaaniset ohutkalvot voivat säilöä tietoa yli kymmenen vuotta yhdellä muutaman voltin sähköimpulssilla.

Englanninkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika alkoi 9.1.

9. tammikuu 2018

Uusi englanninkielinen tekniikan ohjelma alkaa ensi syksynä.

Aalto-yliopisto Climate Leadership Coalition ry:n jäseneksi

9. tammikuu 2018

Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa yritysten ja yhteiskunnan valmiuteen vastata ilmastonmuutokseen.

Nokialla ja Aalto-yliopistolla laaja strateginen yhteistyö

4. tammikuu 2018

Kumppanuuden alueita ovat muun muassa tekoäly ja tietoverkot.

Vuosi 2017: satelliitteja, ekotaidetta ja kvanttitietokoneita

28. joulukuu 2017

Suomen suuri vuosi oli Aallossa tieteen ja taiteen juhlaa.

Osallistavalla raportointityökalulla uudelle tasolle asiakaskohtaamisissa

20. joulukuu 2017

Hackathon-kurssin lupaavin ratkaisu on Apotti & Helsinki-Uusimaa -yhteistyöryhmän vammaispalveluihin suunniteltu sovellus.

Artificial Intelligence Day houkutteli 600 tekoälystä kiinnostunutta

19. joulukuu 2017

Artificial Intelligence Day toi yhteen tutkijat, yritykset ja julkisen sektorin edustajat, jotka paneutuivat tekoälyn uusimpiin kehityssuuntiin.

Yhteistyö Tiede ja taide

Oppimiskeskus elää aamusta iltamyöhään

18. joulukuu 2017

Tavallinen tiistai Harald Herlin -oppimiskeskuksessa Otaniemessä. Seurasimme yhden päivän ajan ainutlaatuista tunnelmaa palkitussa rakennuksessa.

Kampus

Huawei ja F-Secure lahjoittavat stipendejä Aallon tietoturvan maisteriopiskelijoille

18. joulukuu 2017

Suomeen halutaan maailman parhaita opiskelijoita vastaamaan tietoturvaosaajien tarpeeseen.

Tiede ja taide Opiskelu

Haku maisteriohjelmiin on alkanut

15. joulukuu 2017

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin on 15.12.2017 – 24.1.2018.

Suomalaisen Tiedeakatemian Väisälän palkinnot 2017 professori Camilla Hollannille ja Sabrina Maniscalcolle

13. joulukuu 2017

Hollanti ja Maniscalco edustavat nopeasti kehittyviä ja laajasti kilpailtuja tutkimusaloja.

Fyysikot sukeltavat tuntemattomaan Higgsin bosonin löytymisen jälkeen

8. joulukuu 2017

Tuhannet tutkijat CERN-tutkimuskeskuksessa etsivät hiukkasia ja ilmiöitä, joita nykyfysiikka ei ole kyennyt vielä selittämään.

Suomi 100 -videosarja – visuaalisia tarinoita muutoksentekijöistä

7. joulukuu 2017

Aallon edeltäjät ovat olleet kasvualustana suomalaisen yhteiskunnan muutoksentekijöille jo 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Health Design 2017 toi yhteen terveydenhuollon, muotoilun ja teknologian osaajat

7. joulukuu 2017

Terveysteknologiaa voi kaupallistaa muotoilu- ja suunnitteluosaamisen avulla.

Yökukkujien sosiaaliset verkostot ovat laajempia kuin aamuvirkkujen

7. joulukuu 2017

Digitaalisen käyttäytymisemme jälkiä älypuhelimissa voidaan käyttää mielenterveysongelmien hoidossa.

Algoritmi voi tasapainottaa riitaisia näkemyksiä sosiaalisessa mediassa

5. joulukuu 2017

Valikoidut vaikutusvaltaiset käyttäjät voivat välittää tehokkaasti tietoa kiistanalaisen keskustelun kummaltakin äärilaidalta.

Pohjois-Tapiolan lukiolaiset vastaanottivat Aalto-yliopiston heijastimia

5. joulukuu 2017

Tuotantotalouden laitos ja sen henkilökunta, tunsi huolta oppilaiden turvallisuudesta ja päätti lahjoittaa heille 350 Aalto-yliopiston heijastinta

Kunniamerkkejä itsenäisyyspäivänä

4. joulukuu 2017

Tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä Aallon henkilöstölle. Hallituksen jäsen Bengt Holmström saa Suomen Leijonan suurristin.

Palkitut

Uraseurantakysely auttaa kehittämään opetusta

4. joulukuu 2017

Vuoden 2012 maisterialumneja ja 2014 tohtorialumneja pyydetään vastaamaan kyselyyn omasta urastaan.

Koko Otaniemi opettaa

1. joulukuu 2017

Uusi alustatalous mullistaa koulutusajattelua Otaniemen kampuksella. Koulu palveluna -malli leviää nyt myös perusopetukseen ja maailmalle.

Kampus

Ruotsin prinssi Daniel tutustui Aalto-yliopistoon

30. marraskuu 2017

Prinssiä ja tämän laajaa seuruetta kiinnosti erityisesti yliopiston yritysyhteistyö ja startup-yrittäjyys.

Kampus Yhteistyö Muut

Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen

30. marraskuu 2017

Kiihdyttämön tavoitteena on siivittää avaruusteknologiaan perustuvaa kasvuyrittäjyyttä Suomessa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

29. marraskuu 2017

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

Kampus Tiede ja taide

1 2 3 4 5 »