Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistiin

9. helmikuu 2015

Aalto-yliopiston vakinaistut professorit esittäytyvät ja kertovat tieteenalojensa ajankohtaisista kysymyksistä.

Aaltolaiset pohtimaan kaivostoiminnan tulevaisuutta

9. helmikuu 2015

Outotecin asiantuntijat, Aalto-yliopiston tutkijat ja opiskelijat ratkovat yhteistyössä kaivosalan tulevaisuuden kysymyksiä.

Opiskelu Yhteistyö Tiede ja taide

Aalto-yliopiston sijoitustoiminnan tuotto 6,3 % vuonna 2014

30. tammikuu 2015

Sijoitustoiminnan tarkoituksena on tuoda lisärahoitusta korkeatasoiseen opetukseen ja tutkimukseen.

Laskennallisen päättelyn huippuyksikön johtaja, Aalto-professori Erkki Oja jää eläkkeelle

30. tammikuu 2015

Erkki Oja on toiminut yhtäjaksoisesti 15 vuoden ajan Suomen Akatemian huippuyksikköjen johdossa lahjakkaiden tutkijoiden ympäröimänä.

Uusi hakukone nopeuttaa, täsmentää ja monipuolistaa hakuja internetistä

27. tammikuu 2015

SciNet-hakukone muuttaa haun tunnistustehtäväksi, jossa käyttäjät näkevät aiheeseen liittyvät käsitteet aihetutkassa.

Yhteistyö Tiede ja taide Tiedotteet

Elektronien välinen vuorovaikutus nähty orgaanisessa molekyylissä

26. tammikuu 2015

Tutkijat ovat havainneet ja kuvanneet yhden molekyylin sisällä tapahtuvia elektronien välisiä vuorovaikutuksia.

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT yhteistyöhön informaatioteorian tutkimuksen huippujen kanssa

23. tammikuu 2015

Aalto ja Helsingin yliopisto ovat solmineet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä amerikkalaisen SoI-verkoston kanssa.

Tiede ja taide Yhteistyö

Kansainvälinen opiskelijapalaute: Aalto paras paikka opiskella ICT-alan yrittäjäksi!

14. tammikuu 2015

Kansainvälisestä EIT ICT Labs maisterikoulusta valmistuneet ensimmäiset opiskelijat kehuvat Aalto-yliopistoa yrittäjyyteen kannustamisesta

Opiskelu Yhteistyö

Enemmän valoa

12. tammikuu 2015

Nobelistien kanssa yhteistyötä tekevät tutkijat kertovat, miten ledeistä voi tulla vieläkin parempia.

Korkealaatuisia väitöskirjoja palkittiin

9. tammikuu 2015

Teknillisen fysiikan laitos myönsi palkinnot Miikka Heikkisen, Patrick Grahnin ja Ville Maisin väitöskirjoille.

Aallon tutkimusinfrastruktuureille rahoitusta Suomen Akatemialta

22. joulukuu 2014

Aallon saama rahoitus on 2,4 miljoonaa.

Strategiapalkinto 2014 apulaisprofessori Riku Ruotsalaiselle väitöstutkimuksesta

19. joulukuu 2014

Julkisen sektorin kehittämistyön tehostamiseen avoin kilpailutus, joka hyödyntäisi arkkitehtikilpailun mallia.

Aallolle 4,7 miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta

17. joulukuu 2014

Aalto-yliopistolle myönnettiiin 4,1 miljoonaa euroa Uusi Energia -akatemiaohjelman rahoitusta ja arktiselle tutkimukselle noin 600 000 euroa.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Kahdella Aalto-yliopiston tiedeuutisella suuret yleisöt

17. joulukuu 2014

Altmetriikka-listauksessa mitattiin tutkimusuutisten laajaa vaikuttavuutta.

Tiede ja taide Muut

Edelläkävijän kannattaa panostaa taantumassakin

9. joulukuu 2014

Tuoreen väitöstutkimuksen perusteella vyön kiristäminen voi viedä pohjaa tulevalta kasvulta.

Linked Data Finland -palvelualustan kehittäjille tuplavoitto

8. joulukuu 2014

Eero Hyvösen, Jouni Tuomisen, ja Eetu Mäkelän kehittämä Linked Data Finland -palvelualusta vakuutti tuomariston Apps4Finland -kilpailussa.

Aalto-yliopisto mukana EU:n suurimmissa tutkimuskonsortioissa

5. joulukuu 2014

Tutkimusprojektien rahoitus on suunniteltu pitkäkestoisesti jopa kymmenelle vuodelle.

Kunniamerkkejä Aalto-yliopistoon

3. joulukuu 2014

Rehtori Tuula Teerille Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki, kunniamerkkejä myös 12 muulle henkilöstön jäsenelle.

Palkitut

Aalto-yliopiston projektista alkaneen Kutsuplus-palvelun suosio on kasvanut rajusti syksyn 2014 aikana

3. joulukuu 2014

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitokselta alkunsa saaneen Kutsuplus-palvelun suosio on kasvanut rajusti syksyn 2014 aikana

Tiede ja taide Muut

Systeemitutkimus muuttaa maailmaa paremmaksi

3. joulukuu 2014

Aalto-yliopiston systeemianalyysin laboratorio juhlisti 30-vuotista tutkimustaan juuri järjestetyssä seminaarissa lähes 1000 osallistujan voimin.

Aki Vehtari nimitetty professoriksi lääketieteellisen tekniikan ja laskennallisen tieteen laitokselle

26. marraskuu 2014

Vehtari hyödyntää bayesilaista mallintamista muun muassa kansantautien riskien ennustamisessa ja aivotutkimuksen tehostamisessa.

Petri Ala-Laurilalle vuoden 2014 akatemiapalkinto

26. marraskuu 2014

Suomen lupaavimpiin nuoriin biofyysikoihin kuuluva Ala-Laurila tutkii näköön liittyvän tiedon prosessointia pienissä hermoverkoissa.

Palkitut

Aivosairaudet ja syöpä tulevaisuuden suuret tutkimushaasteet

26. marraskuu 2014

Tutkijoilla riittää haasteita tulevina vuosina, kun he kehittävät hoitomenetelmiä ja lääkkeitä aivo- ja syöpäsairauksien hoitoon.

Tongji Lounge avautui Otaniemen kampuksella

21. marraskuu 2014

Kiinalaisen Tongji-yliopiston lounge-tila Aalto-yliopistossa on avaus uudenlaiselle yhteistyölle.

Jaakko Timosen väitöskirja valittiin vuoden parhaaksi

20. marraskuu 2014

TEKin ja TFiF:n palkitseman tutkimuksen tuloksia on julkaistu arvostetuissa kansainvälisissä julkaisuissa, Science-lehti mukaan lukien.

« 24 25 26 27 28 29 »