Aalto-yliopisto esillä Helsinki Design Weekillä

6. syyskuu 2017

Aaltolaisten osaamisesta pääsee nauttimaan eri puolilla Helsingin hienoa taide- ja muotoilutapahtumaa.

Energy Forum -luentosarja esittelee Suomen energia-alan tulevaisuutta

6. syyskuu 2017

Energia-alan keskeiset toimijat kertovat näkemyksistään tulevaisuuden energiajärjestelmistä.

Opiskelu Yhteistyö

Aalto perustaa Sustainability Hubin edistämään kestävän kehityksen haasteiden ratkomista

6. syyskuu 2017

Hub tuo eri alojen tutkijoita yhteen sekä edistää kestävää kehitystä osana opetusta, kampuskehitystä ja muuta Aalto-yliopiston toimintaa.

Kampus Tiede ja taide

Aalto paransi sijoitustaan Times Higher Educationin yliopistovertailussa

5. syyskuu 2017

Aalto on nyt THE:n yleisrankingin sijalla 190.

Tutkijana MIT:ssa työskentelevälle Miika Aittalalle väitöskirjapalkinto

1. syyskuu 2017

Väitöskirjatyössään TkT Aittala tutki ja kehitti uusia ratkaisuja realistisen tietokonegrafiikan tuottamiseen.

Palkitut

NASA Europa Challenge -sovelluskilpailun voittivat ilmastonmuutoksen vaikutusten ja säätiedon visualisoijat

31. elokuu 2017

Tuomaristo jakoi pääpalkinnon yhdysvaltalaistiimin kehittämän AgroSpheren ja jordanialaistiimin luoman World Weatherin kesken.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Ultraäänestä apua syöpään ja nivelrikkoon

31. elokuu 2017

Apulaisprofessori Heikki Nieminen kehittää menetelmiä, jotka voivat aikaistaa syövän diagnoosia ja mahdollistaa uudenlaisia kohdennettuja lääkehoitoja sairauksiin.

Tiede ja taide Muut

Aivojen magneettistimulaatio paransi tietoisuutta omista kognitiivisista kyvyistä

29. elokuu 2017

Tutkijat onnistuivat vaikuttamaan työmuistitehtävän metakognitioon yhdistämällä hermoratakuvantamista ja aivojen magneettistimulaatiota.

Tähtitiedettä koulun pihalla

24. elokuu 2017

Aallon tutkijoiden tiedetuokioissa nuppineula ja rantapallo havainnollistavat aurinkokuntaa ja köydenpätkät verkostotutkimusta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Neljä Aallon tutkimusalaa maailman 50 parhaan joukossa

24. elokuu 2017

Aalto nousi Shanghai-vertailun kärkeen meritekniikan, tietoliikennetekniikan, kaivos- ja mineraalitekniikan ja johtamisen tutkimuksessa.

Tekniikan alan yhteistyöyliopisto aloittaa – lisää diplomityöntekijöitä Lounais-Suomen yrityksiin jo tänä syksynä

21. elokuu 2017

Diplomityöntekijöitä saadaan lisää alueen yrityksiin jo syksyllä 2017. Alkuun yhteistyötä toteuttaa Aalto-yliopiston koordinoima konsortio.

Opiskelu Tiedotteet Yhteistyö

Uudistettu Dipoli avautuu Aalto-yliopiston kampuksella

17. elokuu 2017

Perinteikäs rakennus peruskorjattiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen koko yhteisön kohtaamispaikaksi.

Kampus Tiedotteet

Aalto-yliopisto ja GE Healthcare laajentavat yhteistyötä

17. elokuu 2017

Yhteistyön alueita ovat muun muassa terveydenhuollon data-analytiikka ja tekoäly sekä startup-toiminta.

Tiedotteet Yhteistyö

Tutkijoiden löytämä kosminen suurennuslasi paljastaa supermassiivisen mustan aukon syöksemässä ainetta avaruuteen

16. elokuu 2017

Tähtijoukon muodostama linssi paljastaa yksityiskohtia kaukaisen galaksin supermassiivisen mustan aukon tuottamasta plasmasuihkusta.

NASA etsii Helsingistä kekseliäimpiä sovelluksia – satelliittidata valjastetaan kestävän kehityksen avuksi

15. elokuu 2017

NASA Europa Challenge -kilpailun finalistit tehostavat muun muassa siitepölyseurantaa ja helpottavat maastopalojen ennustamista.

Uusi tilastollinen malli ennustaa tehokkaasti lääkeaineiden toksisuutta

10. elokuu 2017

Tilastollisen komponenttimallin avulla voidaan päätellä yhteyksiä kemikaalien ja molekyylitason myrkyllisten vaikutusten välillä.

Tutkijat löysivät kemiallisen reitin grafeenielektroniikan valmistukseen

25. heinäkuu 2017

Aalto-yliopiston, Utrechtin yliopiston ja Delftin teknillisen yliopiston tutkijat onnistuivat koodaamaan sähkövirtapiirin rakenteen atomin tarkkuudella.

Tiedotteet Tiede ja taide

Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

13. heinäkuu 2017

Aalto on Euroopan paras nuori yliopisto QS-rankingin vertailussa.

bIoTope-projektissa haetaan uusia partnereita

5. heinäkuu 2017

Hyödynnä mahdollisuus osallistua ja saada rahoitusta.

Tekniikan alan yhteistyöyliopiston aiesopimus solmittiin

5. heinäkuu 2017

Yhteistyöyliopisto tukemaan Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta yliopistokoulutuksen ja innovaatiotoiminnan avulla.

Sotasampo voitti avoimen datan palkinnon LODLAM Challenge -kilpailussa

4. heinäkuu 2017

Sotasampo-verkkosivusto jakaa linkitetyssä avoimen datan palvelussa kulttuurihistoriallisesti merkittävää materiaalia.

Tiede ja taide Palkitut

Supercell tiivistää yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

3. heinäkuu 2017

Supercell on tehnyt 250 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle.

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

30. kesäkuu 2017

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Aalto-yliopisto perustaa kiinalaisyliopiston kanssa yksikön Shanghaihin

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopisto ja kiinalainen Tongji-yliopisto perustavat tulevana syksynä Shanghaihin uuden koulutusyksikön, jossa Aalto on mukana kolmella maisteriohjelmalla. Maisteriohjelmien ensimmäinen vuosi opiskellaan Kiinassa ja toinen Suomessa.

Tutkijat osoittivat, miten valo etenee läpinäkyvässä väliaineessa

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä valon massa-aaltoteoria ratkaisee valon liikemäärään liittyvän paradoksin.

« 1 2 3 4 5 6 »