Nanorakenteita voidaan nyt "3D-tulostaa" DNA:ta käyttäen

23. heinäkuu 2015

DNA:sta saadaan kolmiulotteisia nanokokoisia rakenteita uuden suunnittelumenetelmän avulla.

Tutkijat paljastavat ”puunjäristykset”

17. heinäkuu 2015

Puu ja sen reaktiot rasitukseen tai jännitykseen on tunnettu perustasolla huonosti – tähän asti.

Tutkijat avoimina kesäillassa: mitä tutkin ja miksi?

14. heinäkuu 2015

SuomiAreenalla myös tiede nousee esiin kun tutkijat esittelevät heidän tutkimuksiaan. Myös Aalto-yliopiston Tapio Lokki osallistuu tapahtumaan.

Nokian henkilöstövähennysten toteutusta pidettiin tukiohjelman ansiosta reiluna ja vastuullisena

9. heinäkuu 2015

Työpsykologian ja johtamisen tutkimusryhmä tutki suuria henkilöstövähennyksiä vuosina 2011–2014 tehnyttä Nokiaa.

Pertti Hakoselle 2,4 miljoonan euron ERC Advanced -rahoitus

6. heinäkuu 2015

Professori Hakonen yhdistää tutkimuksessaan ultramatalien lämpötilojen tekniikoita uusien kvanttisysteemien etsimiseen ja luomiseen.

Yli 5000 haki tekniikan alalle Aaltoon

2. heinäkuu 2015

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkistettu Opintopolku-palvelussa.

Rahoitusta hyvinvointi- ja terveysalan tutkimukselle

29. kesäkuu 2015

Health Capital –hanke, jossa Aalto-yliopisto on mukana, sai Teknologiateollisuuden rahoitusta. Big data on keskeisessä osassa projektissa.

Kandidaattivaiheen valintojen tulokset julkistetaan Opintopolussa viimeistään 3.7.

29. kesäkuu 2015

Hakija seuraa Oma Opintopolku-palvelua.

Tietotekniikan laitoksella panostetaan yritysyhteistyöhön sekä tutkimuksessa että opetuksessa

26. kesäkuu 2015

Yritysyhteistyötä tehdään kaikilla laitoksen tärkeillä tutkimusalueilla.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Opiskelijoiden uurastusta juhlittiin

25. kesäkuu 2015

Lukuvuoden viimeinen Perustieteiden korkeakoulun valmistujaisjuhla pidettiin keskiviikkona 24.6.

Opiskelu Palkitut

Aallon tutkimushankkeisiin 1,86 miljoonaa euroa Suomen Akatemialta

24. kesäkuu 2015

Suomen Akatemia valitsi mineraalivarat ja korvaavat materiaalit -akatemiaohjelman hankkeet, joita rahoitetaan yhteensä 6,5 miljoonalla eurolla.

Tiede ja taide Yhteistyö

Teollinen internet mahdollistaa uudenlaiset liiketoimintamallit

23. kesäkuu 2015

16. kesäkuuta järjestetyssä Industrial Internet -partneriseminaarissa visioitiin teollisen internetin mahdollisuuksia.

Emmi Ruokokoski: "Atomikaasuista on moneksi"

22. kesäkuu 2015

Väitöskirjassaan Ruokokoski tutki erilaisten rakenteiden luomista, vakautta ja dynamiikkaa eri menetelmin.

Opiskelu Tiede ja taide

Kasvuyrittäjä voi saada tukieuroista lisävauhtia

22. kesäkuu 2015

Aalto-yliopiston tutkimus osoittaa, että kasvuyritysohjelmiin sijoittaminen on taloudellisestikin kannattavaa politiikkaa.

Aalto-yliopiston tutkijat ennustivat uuden kvanttiaineen olemassaolon

17. kesäkuu 2015

Tuloksella on merkitystä uusien kvanttiaineen olomuotojen etsinnässä ja mahdollisesti tulevaisuuden elektroniikan sovelluksissa.

Robin Dunbar - Kavereita on noin 150

17. kesäkuu 2015

Ihmisellä voi olla keskimäärin korkeintaan 150 ystävää ja tuttua, joihin ihminen voi pitää yllä eritasoisia pysyviä sosiaalisia suhteita.

Big data saapui yhteiskuntatieteisiin

17. kesäkuu 2015

Aalto-yliopisto isännöi laskennallisen sosiologian ensimmäisen suuren kansainvälisen konferenssin kesäkuussa.

Ruotsalaiset ottavat mallia Aallon aivotutkimuksesta

16. kesäkuu 2015

Karolinska Institutet on kutsunut kaksi Aallon neurotutkijaa käynnistämään uutta aivotutkimuskeskustaan.

Tiede ja taide Yhteistyö

Yli kolme miljoonaa euroa akatemiarahoituksena Perustieteiden korkeakoululle

16. kesäkuu 2015

Kahdeksan Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tutkijaa saivat Suomen Akatemian rahoituksen.

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi apurahoja jatko-opintoihin ja postdoc-vierailuihin

14. kesäkuu 2015

Tukisäätiö sai kevään apurahakierroksellaan ennätysmäiset 147 hakemusta, joista se pystyi rahoittamaan 24 kpl, yhteensä 178 000 euroa.

Opiskelu Palkitut Tiede ja taide Tiedotteet

Energian internet voi mullistaa talouden

9. kesäkuu 2015

Aallossa vieraileva professori Alex Huang kehittää teknologiaa, joka tekee energian ostajista myös sen jakajia.

Aalto-yliopistossa nimityksiä professorien urajärjestelmään

5. kesäkuu 2015

Nimityksiä on tehty jokaisessa kuudessa korkeakoulussa.

Muut Tiedotteet

Toukokuun Aalto Festival keräsi tuhansia osallistujia

2. kesäkuu 2015

Kaksiviikkoisen festivaalin yli 40 tapahtumaa tekivät näkyväksi aaltolaisten osaamista Helsingissä ja Espoossa.

Suomen Akatemialta 13,6 miljoonaa euroa profiloitumisen tueksi

29. toukokuu 2015

Rahoitus käytetään professorien rekrytointeihin yliopiston strategian mukaisille avainalueille.

Muut Tiede ja taide

Samuel Kaski on valittu akatemiaprofessoriksi

28. toukokuu 2015

Suomen Akatemia on valinnut kahdeksan akatemiaprofessoria, joista yksi työskentelee Perustieteiden korkeakoulussa.

Palkitut

« 29 30 31 32 33 34 35 »