Bootcamp vie Design Factoryn viestiä maailmalle

11. huhtikuu 2017

Otaniemestä haettiin inspiraatiota ongelmalähtöiseen oppimiseen ja poikkitieteelliseen tiimityöhön.

Opiskelu Yhteistyö

Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi

11. huhtikuu 2017

Tekniikan ala houkutteli 11 % enemmän ensisijaisia hakijoita. Kauppatieteiden suomenkielisen ohjelman ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 8 %.

Konferenssissa pureudutaan digimurroksen vaikutuksiin

10. huhtikuu 2017

Yritykset ja tutkijat kohtaavat tieteellisessä konferenssissa Aalto Design Factoryllä.

Lähes 5 miljoonaa euroa biomimetiikan ja kvanttiteknologian pioneeritutkimukseen

7. huhtikuu 2017

Olli Ikkala sai arvostetun ERC Advanced Grant -rahoituksen toista ja Jukka Pekola ensimmäistä kertaa.

Tiedotteet Tiede ja taide

Suomen itsenäisyyden juhlavuotena myös Aalto-yliopisto juhlii osaamistaan näyttävästi

6. huhtikuu 2017

Aalto Festival tuo makupaloja ylioppilaskunnan järjestämään Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaan 19.4. Festivaali on käynnissä toukokuun ajan.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Maisteriopintoihin hyväksyttiin 1033 hakijaa

5. huhtikuu 2017

Aalto-yliopiston maisteriohjelmien hakuaika päättyi 25. tammikuuta ja valinnan tulokset on julkaistu 5.4.2017.

Algoritmi optimoi graafisen esityksen käyttäjää varten

5. huhtikuu 2017

Datan suuri määrä vaatii tiedon analysoinnin ja optimoinnin automatisointia.

Tiedotteet

Aalto 5. maailmassa 2000-luvulla perustettujen yliopistojen joukossa

5. huhtikuu 2017

Times Higher Educationin vertailussa Aalto on 27. sijalla alle 50-vuotiaista nuorista yliopistoista.

Vuorineuvos Matti Sundbergin laaturahaston apuraha Mieli.net- ja Depis.net -sivustojen kehittäjille

5. huhtikuu 2017

Professori Maritta Välimäen ryhmineen kehittämät sivustot tukevat käyttäjiä ja hoitohenkilöstöä.

Palkitut

Alumni Casper von Koskull isännöi alumnien tapaamista Tukholmassa

4. huhtikuu 2017

Alumnit kokoontuivat kuulemaan uutisia Aalto-yliopiston viimeaikaisesta kehityksestä ja yliopiston ympärille kasvaneesta startup-yhteisöstä.

Vuoden 2018 Millennium-teknologiapalkinnon ehdokkaiden haku 3.4.–31.7.

3. huhtikuu 2017

Tekniikan Akatemian järjestämän kilpailun ehdokkaita palkinnon saajiksi voi esittää 3.4.–31.7.

Yhteistyö Muut

Aivotutkijat siirsivät konferenssin Twitteriin

30. maaliskuu 2017

Aivotutkimuksen Twitter-konferenssin tavoite on avata neurotieteen salat suurelle yleisölle ja rohkaista moniääniseen keskusteluun.

Tiede ja taide Tiedotteet Muut

Muutoksentekijät kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa

30. maaliskuu 2017

Aikajana kertoo henkilöistä, tapahtumista tai innovaatioista, joilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouteen.

Uuden rehtorin haku käynnistyy

29. maaliskuu 2017

Aalto-yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 28.3.2017 käynnistää rehtorin rekrytointiprosessin.

Aalto-yliopisto tutkimusalueillaan maailman sadan parhaan joukkoon

29. maaliskuu 2017

Vuonna 2016 yliopiston akateeminen tulos jatkoi nousuaan.

Tiedotteet

Rahoitusta lasten kielikokemusten sekä keski- ja renesanssiajan käsikirjoitusten tutkimiseen

29. maaliskuu 2017

Kansainvälinen Digging into Data -ohjelma yhdistää ihmistieteitä ja teknologiaa.

Haku vihreiden liikeideoiden ClimateLaunchPad-kilpailuun on nyt auki

29. maaliskuu 2017

Onko sinulla idea, jolla on ympäristövaikutuksen lisäksi kaupallista potentiaalia?

Tutkijat luovat keinotekoisia materiaaleja atomi kerrallaan

28. maaliskuu 2017

Mahdollisuus järjestellä atomeja tarkasti tuo synteettiset kvanttimateriaalit lähemmäs toteutumista.

IEEE-konferenssi esittelee digitalisaation mahdollistavat tekniikat

28. maaliskuu 2017

Yritykset ja sadat alan tutkijat kohtaavat tieteellisessä konferenssissa elokuussa Helsingissä.

Väitöskirjapalkinnot 2016 Enrico Glereanille, Miika Aittalalle ja Jonne Koskelle

24. maaliskuu 2017

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat palkittiin tohtoriopiskelijoiden perinteisessä Get together -tapaamisessa.

Palkitut Tiede ja taide

Aalto Digi Matchmaking 2017 houkutteli Otaniemeen 80 yritystä

24. maaliskuu 2017

Teollisuuden ja tutkijoiden vuoropuhelua seurasi verkossa tuhansia katsojia.

Uudella, platinapihillä elektrokatalyytillä saatiin lupaavia tuloksia

23. maaliskuu 2017

Tutkijat valmistivat sähköenergian varastoinnissa tarvittavia elektrokatalyyttejä sadasosalla totutusta platinamäärästä.

Marie Skłodowska-Curie -apuraha spinien lomittumisen ja Diracin materiaalien tutkimiseen

21. maaliskuu 2017

Tutkija Pablo Burset aikoo vauhdittaa kvanttiteknologioiden kehitystä erottelemalla kurittomat lomittuneiden elektronien parit uudella laitteella, Cooperin parien erottimella.

Marie Skłodowska-Curie -apuraha orgaanisen polaritonilaserdiodin valmistamiseen

21. maaliskuu 2017

Tohtori Daskalakis hyödyntää uutta polaritonikondensaatioon perustuvaa menetelmää viitoittaen näin tietä mikrolaserlaitteiden uudelle sukupolvelle.

Terveysteknologiatalon avajaisia juhlittiin Otaniemessä

21. maaliskuu 2017

Aalto kokoaa alan tutkimuksen, opetuksen ja yrittäjät saman katon alle vauhdittaakseen uusien innovaatioiden syntyä.

Tiede ja taide Yhteistyö

« 1 2 3 4 5 6 7 »