Aalto-yliopiston hakijamäärä nousi

29. maaliskuu 2018

Kauppatieteiden alan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 14 % ja tekniikan ala houkutteli yli 12 % enemmän ensisijaisia hakijoita edellisvuoteen verrattuna.

Matemaattinen menetelmä paljastaa erot sote-palveluntuottajien välillä

29. maaliskuu 2018

Toiminnan laadun kattavampi arviointi mahdollistaa sote-kustannusten leikkaamisen palvelujen määrään ja laatuun vaikuttamatta.

Aalto-yliopisto allekirjoitti kestävän kehityksen tavoitteiden sitoumuksen

26. maaliskuu 2018

Allekirjoituksella Aalto sitoutuu ensimmäisenä yliopistona Suomessa edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan.

Yhteistyö Tiedotteet

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan SCM Journal List –rankingissa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopisto sijoittui tuoreen SCM Journal List –rankingin mukaan maailman 30. parhaaksi yliopistoksi operaatioiden johtamisen ja toimitusketjun hallinnan tutkimuksessa.

Seremoniaviikko huipentuu tekniikan alan tohtoripromootioon kesäkuussa

22. maaliskuu 2018

Aalto-yliopiston seremoniaviikon aikana juhlitaan kaikkia yliopistosta valmistuneita.

Opiskelu Yhteistyö Muut

Aalto-yliopiston toiminta kehittyi suotuisasti vuonna 2017

22. maaliskuu 2018

Innovaatioekosysteemi sai laajaa kansainvälistä tunnustusta.

Tuore raportti: Terveyspalvelujen massaräätälöinti parantaisi sote-uudistusta

16. maaliskuu 2018

G3-tutkimushankkeessa selvitettiin, miten terveyspalvelut voisivat vastata asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita.

GE Healthcare lahjoittaa anestesiakoneita

15. maaliskuu 2018

Aalto-yliopiston opiskelijat pääsevät perehtymään sairaaloiden laitteisiin osana opintojaan.

School of Science dissertation awards 2018

14. maaliskuu 2018

The doctoral dissertation awards of 2017 were presented 9 March at the traditional Get-together for doctoral candidates.

Uusia ideoita opetukseen – A!OLE-hanke osallistaa koko yhteisöä opetuksen kehittämisessä

13. maaliskuu 2018

Seuraava rahoitushaku päättyy 23.3.

Yhteistyö Muut

Väreen taidekilpailu opiskelijoille ja klusteriaulojen kutsukilpailu julkistettiin

13. maaliskuu 2018

Aalto-yliopisto julkisti kaksi julkisen taiteen kilpailua Väreen sisä- ja ulkotiloihin.

Kampus Muut Tiedotteet

Suomesta terveysteknologian edelläkävijä tekoälyä hyödyntämällä

12. maaliskuu 2018

Tekoälyn luomaa tehokkuutta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta puitiin naistenpäivän alumniseminaarissa.

Muut Yhteistyö

Tekniikan ala on monipuolisempaa kuin yläkoululaiset tytöt ajattelivat

9. maaliskuu 2018

Työelämässä pärjää vahvan perustutkinnon sekä kieli- ja viestintätaitojen avulla.

Opiskelu Tiede ja taide

Huippusuosittu Twitter-konferenssi saa jatkoa 8. maaliskuuta – luvassa 16 tuntia aivotutkimusta

7. maaliskuu 2018

Pääesitelmien aiheita ovat muun muassa sosiaaliset aivot ja tunteiden vaikutus puheen tuottamiseen.

Tiede ja taide Muut

Raskausdiabeteksen hoitoon tekoälyä hyödyntävä sovellus

7. maaliskuu 2018

Tekoäly mahdollistaa yksilöllisen ennusteen odottavalle äidille ja syntyvälle lapselle. Yksilöllisten suositusten tavoitteena on käyttäjän kannalta positiivinen kokemus ja samalla glukoositason kannalta hyödyllinen toiminta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Tapahtuma: Uusi media brändien haastajana

7. maaliskuu 2018

Experience Platformin järjestämässä tapahtumassa tutkitaan YouTuben brändeille tarjoamia mahdollisuuksia.

Eroon rutiiniohjelmoinnista: jättimäisten tietojärjestelmien suunnittelu automaattiseksi tekoälyllä

6. maaliskuu 2018

Jättimäiset hankkeet voi uudella innovaatiolla toteuttaa puhtaalta pöydältä - ei enää rutiiniohjelmointia tai vanhojen järjestelmien yhdistelyä.

Sosiaalinen tuki parantaa verkkokurssin suorituksia

6. maaliskuu 2018

Tutkijat eivät tuloksista huolimatta suosittele kavereiden käyttämistä oppimisen tukena. Kavereilta saatu tuki voi pinnallistaa oppimista sen sijaan, että oma osaaminen kehittyisi.

Opiskelu Tiede ja taide

Museoesineiden teleporttausta, lainausta ja tuhoamista – voisiko tämä tapahtua Kansallismuseossa?

5. maaliskuu 2018

Perinteiset museokäytännöt saivat kyytiä, kun opiskelijat muotoilivat museoiden tulevaisuutta.

Opiskelu Yhteistyö

Tutkijat löysivät uuden kvanttihiukkasen – pallosalamaa muistuttavan skyrmionin

2. maaliskuu 2018

Solmumainen skyrmioni voi auttaa tutkijoita pitämään plasmapalloa koossa tehokkaasti.

Taide ja muotoilu sijalle 9 maailmassa

28. helmikuu 2018

QS-rankingin mukaan myös Aalto-yliopiston arkkitehtuuri ja liiketaloustiede ylsivät sadan parhaan joukkoon.

Professori emerita Kaisa Nybergille Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto

28. helmikuu 2018

Kaisa Nyberg palkittiin tiedon tehokkaasta salaamisesta ja turvallisista viestien valtateistä.

Palkitut Tiede ja taide

UPM Biofore Boot Campissa opiskelijat pääsivät ratkomaan oikeita ongelmia

27. helmikuu 2018

Monialaisissa tiimeissä ideoitiin uusia pakkausratkaisuja paperirullille, opittiin ryhmätyötaitoja, verkostoitumista ja omien ideoiden vaikuttavaa esittämistä.

Opiskelu Yhteistyö

Memento-elokuvan avulla selvitetty aivojen tapaa muistaa ja tulkita tapahtumia vihjeistä

21. helmikuu 2018

Katsoja saa elokuvan avainkohdissa uutta tietoa juonen hahmottamiseksi, ja kohdat aiheuttavat identtiset reaktiot katsojan aivoissa.

Potilaslähtöisyys ja yksilöllinen hoito haastavat terveydenhuollon säästötarpeet

15. helmikuu 2018

Tulevaisuuden sote-palvelut vaativat nykyistä parempaa, vaikuttavuuteen perustuvaa johtamista.

« 1 2 3 4 5 6 7 »