Grafeenin avulla parempia tuotteita

Grafeenin avainsovelluksia ovat muun muassa optiset ja joustavat elektroniikkalaitteet, funktionaaliset kevytkomponentit ja edistykselliset akut. Ne mahdollistavat uusien tuotteiden luomisen, joita ovat esimerkiksi elektroninen paperi, taipuisat henkilökohtaiset viestintävälineet sekä kevyemmät ja energiatehokkaammat lentokoneet.

Laboratoriosta kulutustuotteeksi

EUn rahoittaman Graphene Flagship -hankkeen tavoitteena on saada grafeenitutkimuksen tulokset yliopistojen laboratorioista eurooppalaisen yhteiskunnan käyttöön seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Sen avulla luodaan talouskasvua, uusia työpaikkoja ja uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille sekä sijoittajina että työntekijöinä. Hanke perustuu 11 erityiseen tieteen ja teknologian tutkimusalaan.

graphene.jpg

Lähde: graphene-flagship.eu

Grafeenitutkimus Otaniemessä

Graphene-lippulaivahankkeen suomalaiskumppaneita ovat Aalto-yliopisto ja VTT. Aalto-yliopiston professorien Pertti Hakosen ja Harri Lipsasen johtamat tutkimusryhmät vastaavat sensorien kehittämisestä ja suurtaajuustransistorien valmistamisesta. Lue lisää Graphene research in Otaniemi -blogista

Lisätietoja

 • Professori Pertti Hakonen
  O.V. Lounasmaa -laboratorio
  Perustieteiden korkeakoulu, Aalto-yliopisto
 • Professori Harri Lipsanen
  Mikro- ja nanotekniikan laitos
  Sähkötekniikan korkeakoulu, Aalto-yliopisto
 • Koordinaattori Minna Günes
  O.V. Lounasmaa -laboratorio
  Perustieteiden korkeakoulu, Aalto-yliopisto

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 26.06.2014.