Työllistyminen ja uranäkymät

Perustieteiden korkeakoulu kouluttaa diplomi-insinöörejä, joilla on valmiudet kehittyä mm. teknologiatuotteiden ja -palvelujen suunnittelijoiksi ja kehittäjiksi, teknistaloudellisten järjestelmien asiantuntijoiksi ja johtajiksi, teknologiayrittäjiksi tai tutkijoiksi.

Korkeakoulun yritysyhteistyö on erittäin vahvaa ja työllistymisnäkymät ovat hyvät. Suuri osa opiskelijoista työllistyy jo opiskeluaikanaan ja diplomityöt tehdään pääsääntöisesti yksityiselle sektorille palkkatyönä. Alkupalkat ovat teknisillä aloilla kilpailukykyisiä. TEKin alkupalkkasuositus vastavalmistuneelle on 3 580 euroa/kk (Tekniikan Akateemisten Liitto TEK 2016).

Korkeakoulusta valmistuneista tulee osa Aalto-yliopiston alumniverkostoa, johon kuuluu lähes 35 000 alumnia yli 80 eri maassa.

Aalto_kampuskuvia_Otaniemi-k2012_by_Mikko_Raskinen_005.JPG

Monipuoliset uramahdollisuudet odottavat

Perustieteiden korkeakoulusta työllistyy hyvin erilaisiin tehtäviin. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi: yrityssuunnittelija tai –analyytikko, konsultti, yrittäjä, ohjelmistosuunnittelija tai –arkkitehti, järjestelmäasiantuntija tai tuotesuunnittelija, analyytikko, asiantuntija, sisällöntuottaja tai konsultti käytettävyyden, ohjelmistojen tai palvelutoimintojen aloilla, tutkija, tuotekehitysinsinööri tai projektipäällikkö. Noin viidesosa korkeakoulun opiskelijoita jatkaa jatko-opiskelijoiksi.

Aalto-yliopisto tekee aktiivista ja monipuolista työtä myös yrittäjyyden hyväksi. Perustieteiden korkeakoulussa erityisesti Aalto Ventures Programme tukee tätä. Muut yrittäjyyttä tukevat toiminnot ovat keskittyneet muun muassa Startup Saunaan, yrittäjyyskeskus ACE:en ja Start-up Centeriin.

Alumnit kertovat

Alla olevat kommentit on kerätty Perustieteiden korkeakoulun alumneilta uraseurantatutkimuksen yhteydessä. Uraseurantatutkimus on akateemisten rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto Aarresaaren kehittämä tutkimus, jolla kartoitetaan korkeakoulutettujen työuria viisi vuotta valmistumisen jälkeen.

  • "Opintojen ja tutkinnon kautta olen päässyt mielenkiintoisiin ja itseäni kiinnostaviin työtehtäviin."

"Koulutus aidosti auttaa osaamaan ja pärjäämään töissä ja on valmistanut hyvin kohtaamaan haasteet töissä."

  • "Hyvä pohja tutkimustyölle ja jatko-opinnoille."
  • "Tietotekniikan koulutusohjelma antoi hyvän perusymmärryksen IT-alasta, enkä muista törmänneeni haasteisiin, joita en tältä pohjalta olisi osannut ratkoa."
  • "Tutkinto on antanut erittäin hyvät eväät työelämään ja sitä on myös selvästi arvostettu työtä hakiessani."

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 04.10.2016.