Ylihuomisen tekijöitä

Sofia Ahanen.jpg

"Pääaineeni on ”ihminen ja vuorovaikutus” ja sivuaineeni ”työpsykologia ja johtaminen”. Valintojen ansiosta opintoni sisältävät teknisen näkökulman lisäksi muitakin ulottuvuuksia. Opintojeni aikana sekä tulevaisuudessa tulen luultavimmin työskentelemään käyttöliittymäsuunnittelun parissa."
Sofia Ahanen, informaatioverkostot

 

Antti_Makinen.jpg

 

"Teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelu on mielenkiintoista, ja parasta Aalto-yliopistossa on monipuolisuus. Tulevaisuudessa tutkimus- tai kehitystyö voisi kiinnostaa. Fyysikot työllistyvät hyvin ja monipuolisesti."
Antti Mäkinen, teknillinen fysiikka ja matematiikka

 

Oskari_Virtanen_ TIK.jpg

"Opiskeluissa parasta on ollut tiivis opiskelijayhteisö, jonka kanssa on ollut mahtavaa jakaa opiskelun ylä- ja alamäet. Välillä kurssit ovat vaativia, mutta tähän mennessä yksikään kurssi ei ole osoittautunut mahdottomaksi kun on opiskellut yhdessä muiden kanssa."
Oskari Virtanen, tietotekniikka

 

Heikki_Koponen-tuta.jpg

"Parasta opinnoissani on ollut se mahtavien ihmisten joukko, jonka kanssa Tutalla on tekemisissä päivittäin. Osittain heidän ansiostaan olen oppinut ja kehittynyt opiskeluaikanani enemmän kuin uskalsin toivoakaan. Valmistuttuani haluaisin työllistyä johonkin cleantech-yritykseen – erityisesti uusiutuva energia kiinnostaa." Heikki Koponen, tuotantotalous

 

 

Killat

Ainejärjestöjen eli kiltojen toiminta on tärkeä osa opiskelijoiden välistä vuorovaikutusta niin opiskelussa kuin vapaa-aikanakin. Perustieteiden korkeakoulussa toimii neljä aktiivista kiltaa:

  • Informaatioverkostojen opiskelijoiden kilta Athene
  • Teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijoiden Fyysikkokilta
  • Tietotekniikan opiskelijoiden Tietokilta
  • Tuotantotalouden opiskelijoiden Prodeko

Killat pitävät huolta oman koulutusalansa opiskelijoista. Killan tehtävä on yhdistää saman alan opiskelijoita ja huolehtia jäsenten edunvalvonnasta korkeakoululla. Uusien opiskelijoiden eli fuksien saattaminen turvallisesti opintojen alkuun on yksi killan tärkeimpiä tehtäviä. Tämä tarkoittaa uusien opiskelutapojen opettelemista, kontaktien luomista opiskelukavereihin sekä teekkarikulttuuriin tutustumista. Killat toimivat yhteistyössä korkeakoulun kanssa.

Killalla on kontakti myös Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaan (AYY), joka hoitaa kansallisella tasolla opiskelijoiden edunvalvontaa. Ylioppilaskuntaan kuuluu yli 200 yhdistystä, joissa voi harrastaa musiikkia, urheilua, ja järjestää erilaisia tapahtumia, tai osallistua tempauksiin. Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö (YHTS) tarjoaa opiskelijoille kattavat terveydenhuoltopalvelut.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 04.10.2016.