Om högskolan

Som en del av Aalto-universitetet har Högskolan för teknikvetenskaper som mål att förändra världen till det bättre genom sin internationellt uppmärksammade forskning av hög kvalitet och genom att i hög grad och på en mängd olika sätt påverka samhället.

Vid högskolan bedrivs forskning som uppfyller de högsta internationella vetenskapliga normerna inom våra huvudområden och utvecklar vetenskapliga och tekniska tillämpningar med utgångspunkt i våra forskningsresultat. Högskolan är en viktig forskningspartner och har starka förbindelser till flera internationella nätverk.

Högskolans forskningsmiljöer ger tillgång till avancerad utrustning för neuroradiologi (Aalto NeuroImaging), nanostrukturer och nanomaterial (Otaniemi Micro and Nanotechnologies) samt en forskningsanläggning med låg temperatur (Low Temperature Laboratory). Alla tre forskningsinfrastrukturer godkändes som en del av Finlands nationella strategi och färdplan för forskningsinfrastruktur 2014–2020.

Högskolan har sina egna kärnområden. Högskolan för teknikvetenskaper är ansvarig för att erbjuda grundläggande undervisning i matematik, fysik, informationsteknologi, datavetenskap och industriell ekonomi på samtliga teknikorienterade högskolor vid Aalto-universitetet.

Dessutom har skolan åtagit sig att ha en aktiv roll i samhället och främja forskningsresultatens effektivitet i samhället på både nationell och internationell nivå. Under de senaste tjugo åren har högskolan skapat cirka 100 patenter och tiotals forskningsbaserade företag.

Omkring 3 500 studenter deltar i undervisningen vid Högskolan för teknikvetenskaper. Varje år utexamineras drygt 250 magisterstudenter och 90 doktorander vid högskolan. Totalt hör 1 500 personer till skolans akademiska personal. Av dessa är 110 professorer, 400 doktorander, och 600 övrig forsknings- och undervisningspersonal. 

sciesite.png

Högskolans broschyr 2015-16 på engelska (PDF)

 

Högskolan på sociala medier:

facebook.gif Facebook
youtube.gif  
Youtube
   

Sidansvarig: | Senast ändrad: 27.06.2017.